Zanimivo, da pretvarjanje zgodovine  predsednika Evropskega parlamenta Italijana Antonia Tajanija, razen Slovencev in Hrvatov, to ne moti  »evropskih demokratov”

Italijan Antonio Tajanini, predsednik Evropskega parlamenta

Potem, ko je predsednik Evropskega parlamenta Italijan Antonio Tajani na slovesnosti v Bazovici izjavil, da je tiste, ki zanikajo pojav fojb in eksodusa, premagala zgodovina in da je tisti, kdor zanika ta pojav, sostorilec tistega, kar se je zgodilo.

Ob tem je Italijan, ki predseduje Evropskemu parlamentu, še dodal, da naj “živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija”, je to razburilo le slovenske in hrvaške domoljube ter slovenske in tudi hrvaške politike, ki so zaradi izjav protestirali. Res je, da se je Tajani za izjavo opravičil v Evropskem parlamentu in dejal, da je želel v Bazovici le posredovati sporočilo miru. Torej z drugimi besedami je predsednika Evropskega parlamenta povedal, da se je postavil na stran žrtev, in sicer svojih Italijanov in o temu pravi, da razlaga, da se je postavil na stran “miru”.

Zanimivo ob tej “mirovniški” Tajanijevi izjavi pa je, da se v Evropskem parlamentu ni oglasil nobeden evropskih poslancev drugih držav, razen slovenskih in hrvaških, kar dokazuje, da jim je “evropskim demokratom” malo mar, kaj se je dogajalo v Evropi v času italijanskega in nemškega fašizma.

Da! To je še en dokaz, da je Evropski parlament prilagojen velikim narodom in da ti lahko še vedno mirno žalijo male narode, kar dokazuje sramotna izjava prvega moža Evropskega parlamenta Antonia Tajanija. Evropskega politika, ki govori s fašističnim prizvokom, kar je zmotilo le slovenske in hrvaška evropske poslance. Pa recite, da je Evropski parlament res pravi organ združene Evrope, ki naj bi pomembno vplival na delo in življenja vseh Evropejcev, če ima takega predsednika.

Foto wikipedia.org_fotomontaža_narod_hr

In če kdo pravi, da razume Italijana Antonia Tajanija, ki zdaj pravi “V svoji izjavi, sem želel izpostaviti mir in spravo med italijanskim, hrvaškim in slovenskim narodom ter njihov prispevek k evropskemu projektu” je nor, ali pa ne razume sprenevedanja Italijana.

In videli boste, da bodo tako na slovenski, kot na hrvaški strani Tajanijevo žaljivo izjavo “naj  živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija” tako naši kot hrvaški politiki hitro pozabili. Zato pa te ne smejo pozabiti državljani in mlade generacije vseh treh narodov, ker ta spodbuja nadaljevanje sovraštvo med njimi./Pripravil: J. Temlin

Leave a Reply