V SLOVENIJI VČERAJ OKUŽENA ENA OSEBA, ZA COVID-19 UMRL NI NIHČE, SKUPAJ ŠTEVILO MRTVIH 107

V Sloveniji je v nedeljo, 24. maja, ob 256 opravljenih testih najdena ena (1)oseba, ki je bila okužena z novim koronavirusom, skupno doslej 1469. Umrl ni noben bolnik s covidom-19, skupaj jih je doslej umrlo 107. Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih skupaj 75.016 testiranj.

V slovenskih bolnišnicah je zaradi covida-19 hospitaliziranih 15 bolnikov, trije se zdravijo na intenzivni negi. Iz bolnišnic so odpustili dve osebi, doslej skupaj odpustili 282.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) od 15. maj dalje na spletni strani objavlja tudi oceno aktivnih primerov covid-19 v Sloveniji. Ta ocena se nanaša na določen dan in se sproti posodablja.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Leave a Reply