Išče se minister za zdravje Tomaž Gantar!

Ljubljana, 30. oktober – Medtem, ko je stanje povezano s koronavirusom v Sloveniji že kritično in manjka kar nekaj pristopov za zajezitev širitve virusa, se nam je zdaj zgodilo še to, da smo »izgubili« prvega človeka, odgovornega za zdravstvo.

Namreč, že nekaj časa se v javnosti ne pojavlja zdravstveni minister Tomaž Gantar, ki je enostavno poniknil. Zato se javnost lahko, zaradi stanja poveznim s koronavirusom, predvsem pa s stanjem v celotnem zdravstvenem sistemu z razlogom sprašuje, kdo upravlja v tem trenutku najbolj s pomembnim resorjem v državi.

Ve se le to, da to delajo odlično zdravniki in zdravstvena strokovna skupina vlade in to, da zadnje dni bolnišnice obiskuje predsednik vlade, a brez spremstva odgovornega ministra.

No, zanesljivo pa se ve, da je Gantarju odstopno izjavo napisal Rok Petravić, vodja Gantarjevega kabineta, ker mu naj ne bi ustrezalo razsutje na najbolj pomembnem ministrstvu v državi.

Po naših preverjenih virih naj bi Rok Petravić (sodi med mlajši kader stranke DeSUS, sicer član DeSUS iz Izole) v svoji odstopni izjavi zapisal, da zapušča tudi vse bolj razsuto stranko DeSUS. No, to je stranko, ki jo Gantar s pomočjo ostarelih poslancev upokojenske stranke, kot kaže, sploh ne obvladuje več.

Kot nam znano je Gantar opravil potrebne korona teste, ki naj bi bili negativni, naj pa bi imel neke druge zdravstvene težave, za kar pa ni uradne potrditve.

Tomaž Gantar, minister za zdravje RS

Upati je, da Gantar spet ni scagal, kar ne bi bilo prvič (saj se spomnite leta 2013, ko je prestrašeno zapustil isti položaj, in sicer v času vlade Alenke Bratušek).

Vidite, to je razlog, zakaj smo se spomnili na ministra, ki ga že kar nekaj časa pogrešamo  v javnosti (no, da smo natančni, včeraj smo ga videli na sestanku vlade na Brdu pri Kranju). No, tudi zato, ker ta svoje delo opravlja za denar davkoplačevalcev, ki imajo pravico izvedeti, kaj Gantar sploh počne, če ga že plačujejo./Pripravil: Janez Temlin/Foto: arhiv LN

Leave a Reply