16. decembra, jubilejni 10. Dan odvetniške pravne pomoči pro bono

Ljubljana, 15. december 2020 – Kot vsako leto bo tudi tokrat Odvetniška zbornica Slovenije proslavila svoj praznik, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, z akcijo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Jubilejni 10. Dan odvetniške pravne pomoči pro bono bo potekal jutri, v sredo, 16. 12. 2020.

 Kot so sporočilni iz Odvetniške zbornice Slovenije jih veseli, da bo tudi letos častni pokrovitelj njihovega dogodka predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Slovenski odvetniki želijo s svojo brezplačno akcijo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in tistim, ki si zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne upajo prestopiti praga njihovih pisarn, ker za njihove strokovne storitve pač nimajo denarja.

In kako bo potekalo brezplačno pravno svetovanje?

Odvetniki se zavedajo, da v teh težkih časih omejitev in izolacije državljani še posebej potrebujejo njihovo pravno pomoč. Zaradi izrednih razmer, ki jih je povzročil koronavirus, pa bo letošnji dogodek potekal malo drugače, in sicer bomo pro bono (brezplačno) pravno pomoč nudili po telefonu, preko elektronske pošte ali preko videokonference.

Odvetniki bodo jutri, 16. decembra, državljanom posredovali predvsem splošne informacije o problemu oz. sporu in jim pojasnili pravne možnosti, ki jim jih v njihovem primeru omogoča zakonodaja in sodna praksa.

Pripominjajo, da lahko odvetniki ljudem, ki že imajo pooblaščence, a želijo le brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo.

Več informacij o sodelujočih odvetnikih, kje so in kdaj do “njih” in načinu izvedbe je objavljenih na njihovi spletni strani Odvetniške zbornice Slovenije (klikni na označeno rdečo povezavo). /Objavo pripravil po sporočilu za javnost Janez Temlin/Fotografiji: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s