Županova jama vas pričakuje v soju svetilk

Grosuplje, 22. december 2021 –  Turistično in okoljsko društvo Grosuplje sporoča, da si v prazničnem času med 25. 12. 2021 in 2.1. 2022 vsak dan ob 15. uri lahko privoščite kratek oddih od prazničnega vrveža in se prepustite tišini noči v vselej prelepo okrašenem kraškem podzemlju v Županovi jami.

Tam boste deležni, ob naravnih čudesih, ki ji jama zagotavlja, tudi prijetnega sija svetilk, ki v jami ustvarjajo prav posebno vzdušje – tisočeri drobni kristalčki pa na mogočnih kapniških oblikah zažarijo kot drobne iskrice.

Ogledi bodo, ko že zapisano v prazničnem času med 25. 12. 2021 in 2.1. 2022 vsak dan ob 15. uri, za manjše skupine pa tudi po dogovoru. Nakup vstopnic (odrasli 7 evrov, otroci 5 evrov) je možen na blagajni pred jamo. Svetilko lahko prinesete s seboj ali pa si jo izposodite pred vstopom v jamo.

Za obiskovalce je potreben pogoj PCT in nošenje zaščitne maske. Priporočajo primerno zimsko obutev in oblačila. Več informacij: http://www.zupanovajama.si in 041 407 705

Županova jama je kraška jama v bližini Grosupljega, ki leži na nadmorski višini 468 m, dolga je 710 m ter doseže globino 77 m. V obdobju SFRJ so jo imenovali tudi Taborska jama. Ime je jama dobila po županu Josipu Permetu, ki je jamo odkril 26. maja 1926./LN/Foto: press Županova jama

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s