Od ponedeljka ob vstopu v našo državo krajša veljavnost testov

Ljubljana, 8. januarja 2022 – Vlada je včeraj na  dopisni seji skrajšala veljavnost testov na novi koronavirus ob vstopu v našo državo. Od ponedeljka, 10. januaraj, test PCR ne bo smel biti starejši od 48 ur, hitri antigenski test pa ne starejši od 24 ur. Skrajšanje karantene z deset na sedem dni bo veljalo tudi za tiste, ki bodo karanteno napoteni ob prihodu v državo.

Vlada je, kot je bilo napovedano, v četrtek, 6. januarja, razširila nabor izjem od karantene na domu, spremembe pa bodo začele veljati s ponedeljkom, 10. januara. V karanteno po visokotveganem stiku tako poleg ljudi, ki so cepljeni s poživitvenim odmerkom, od ponedeljka dalje ne bo treba niti tistim, ki so za covidom-19 zboleli pred manj kot 45 dnevi (to dokazujejo s pozitivnim izvidom PCR-testiranja), in z vsemi odmerki cepljenim prebolevnikom.

Kot je pojasnila Čakš Jager, v izjemo spadajo vsi polno cepljeni prebolevniki v vseh mogočih kombinacijah in brez časovnih omejitev.

Pri tistih, ki ne bodo izpolnjevali pogojev za nobeno od izjem in bodo po visokotveganem stiku napoteni v karanteno na domu, pa bo ta od ponedeljka, 10. januarja,  dalje trajala le sedem (7), in ne deset (10) dni.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s