Vlada razveljavila sklep prejšnje vlade o dnevu spomina na žrtve komunističnega nasilja

Ljubljana, 16. maj 2027 – Vlada Roberta Goloba je danes, 16. maja, sprejela Sklep o prenehanju veljavnosti Sklepa o razglasitvi nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, ki ga je sprejela prejšnja vlada 12. maja 2022. Kot je zaznano, gre za razveljavitev sklepa prejšnje vlade, ki je 17. maj določila kot nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja.

Sedanja vlada v svojem sklepu o obrazložitvi razveljavitve zapiše, da je to storila, in sicer zato, kjer je bil sklep prejšnje vlade, sprejet tik pred iztekom mandata iste.

Veljavnost sklepa po mnenju sedanje vlade, pa naj bi bil sporen tudi zato, ker naj bi bil sprejet v času, ko naj bi prejšnja vlada (gre za Janševo vlado p. p.) smela opravljati zgolj tekoče posle in naj ne bi imela pravice sprejemati političnih odločitev. Obenem je bil, tako sedanja vlada, sklep prejšnje vlade sprejet brez predhodne javne in strokovne razprave.

Glede na navedeno, tako je zapisano v obrazložitvi, je sedanja vlada (Roberta Goloba) sklep razveljavila tudi zato, ker naj bi bil sklep prejšnje vlade sprejet brez predhodne javne in strokovne razprave.

Ne glede na vladni sklep, kot vse kaže je pobudnik zanj stranka SD, saj je ta to napovedovala 12. maja, je na Trgu republike v Ljubljani, in to pred tam stoječim spomenikom revolucije, potekala slovesnost, s katero so se žrtvam komunističnega nasilja poklonili Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo, Vseposvojitev, Nova Slovenska zaveza in Združeni ob lipi sprave. Prižgali so sveče in jim namenili pesem in molitev.

Zanimivo pa je, in to je sedanja vlada ugotovila šele danes tik pred jutrišnjim dnem, 17. majem, ko naj bi bil obeležen dan spomina na žrtve komunističnega nasilja./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s