Tavanje brez kompasa

Slovenija, 27. november 2023 – Kompas je naprava, ki služi za ugotavljanje smeri, da se enostavne pride – se je prišlo – do zastavljenega cilja. Ali drugače rečeno, njegova osnovna funkcija je bila, da je imetnike istega usmerjal proti željenemu cilju. Kot je znano, so prvi kompas iznašli na Kitajskem, in sicer naj bi se to zgodilo približno v 1. stoletju pred našim štetjem.

To pa je nekaj splošnih napotkov (te smo povzeli in ni naše avtorsko besedilo), ki so bili namenjeni imetnikom kompasa, da so prišli do zastavljenega cilja.

In ti napotki za njegovo uporabo pravijo:

–  Določite svoj cilj. Vedeti morate, kam greste, da boste lahko uporabili kompas za določanje smeri. To je lahko točka, ki jo želite doseči ali pa smer, v katero hočete iti, da bi prišli od točke A do točke B.

-Izberite stalno točko v daljavi, ki je v smeri, v katero se hočete odpraviti.

–  Odpravite se v smer, kamor kaže kompas. Držite kompas in pojdite proti točki, ki ste jo izbrali. Če se počutite zmedeno ali pa se znajdete na razpotju, kjer se morate odločiti, kam boste šli naprej, lahko ponovite ta postopek, zato da bi preverili smer.

Da se ve! Kot zapisano zgoraj, tako morajo ravnati vsi tisti, ki se na pot do zastavljenega cilja odpravijo s kompasom in ne brez nega.

Kot vse kaže, državljani Slovenije ne uporabljajo kompasa. Namreč, če bi ga, ne bi brezglavo sledili ljudem, ki jih vodi v smer, ki nima pravega cilja. Bolje rečeno, oni raje hodijo po poti sledenja kvazi vodjem, ali kot pravijo strokovnjaki za socialno psihologijo, gre za t. i. ’mentaliteto črede’ ali lepše rečeno ’skupinsko (ne)razmišljanje’.

Na tej osnovi, s 1. junijem 2022, je prišla na oblast Golobova vlada, ki jo je velik del volilnega telesa izvolil tudi s pomočjo osrednjih medijev, uličnih agitatorjev in nevladnih organizacij, ki so uspeli ljudi s sindromom ’skupinsko (ne)razmišljanje’ prepričati, kot so jih (410.769 volivk in volivcev je svoj glas oddalo kupljeni Golobovi strani, ki jo je ta poimenoval Gibanje Svoboda, 79.709 volivk in volivcev je svoj glas namenilo stranki Tanje Fajon – SD in 53.234 volivk in volivcev, vsaj tako pravijo uradni volilni izidi, stranki Levice. Torej je sedanje nosilce oblasti ustoličilo 543.712 volivk in volivcev).

In kaj se je zgodilo po veliki zmagi z edino dodelano programsko osnovo, kako iztrebiti janšizem?

To, da je Golobu, v sedemnajstih mesecih vladanja, z njegovim upravljavskim in glasovalnim strojem, državni aparat očistiti »janšistov«, in to tako korenito, da mu zdaj celo zmanjkuje osnovnega kadra za delovanje obveznih funkcij države.

In drugi dosežki?

Jih ni! Drugače rečeno Golob je s svojimi, zdaj dvajsetimi ministri, natrosil državljanom nešteto obljub, brez ene prave izvedbe. Že to, da je s svojo neučinkovito vlado opravil 154. dopisnih sej in le 81 rednih sej, na katerih je za svoj glasovalni stroj (DZ – tam premore 53 poslank in poslancev, ki so izglasovali oz. potrdili vse, kar jim je naročil) pripravljal predvsem nedodelane zakone, ki so kljub temu šli v sprejem po hitrem postopku.

Če boste na ulici vprašali ljudi, kaj je vlada na omenjenih sejah sprejela v korist vseh državljanov, vam vprašani ne bodo znali našteti niti treh takšnih sklepov oz. zakonov te vlade, ki so jim bili, oz. jim bodo v prihodnosti v korist. A znali vam bodo povedati, da živijo vse slabše ter da je stanje v državi vse bolj razpuščeno. Je pa res, če odmislimo Janševo volilno telo, vam bodo povedali, da so Goloba volili zato, samo, da slučajno spet ne pride na oblast Janša.

Ali je ta vlada »izgubila« kompas?

Ne! Glede na stanje v državi mirno lahko zapišemo, da Golobova vlada delovanja kompasa sploh ne pozna. Namreč, vsi cilji, ki naj bi bili programska osnova Golobove vlade, razen »čiščenja jašistov«, je eno samo brezglavo tavanje.

Je pa res, da se Golob, skupaj z nevladnimi organizacijami, za brezglavo tavanje ne vznemirja preveč, saj tako on kot njegovi nevladni podporniki dobro vedo, da ta tavanja plačujejo naivni slovenski davkoplačevalci.

In še prav jim je, saj jih je večina bila zato, da jim naturščiki vladajo. In ta vlada je, sodeč po sedemnajstmesečnih dosežkih, dokazala, da ne zna uporabljati kompasa ali pa ga ne potrebuje zato, ker nima nikakršnih pravih ciljev./J.Temlin/Foto:arhiv LJNovice/

Leave a Reply