V Centru Rog, ki še ni zaživel…

Ljubljana, 16. december 2023 – Danes smo skočili tja, kjer je Mestna občina Ljubljana za 25 milijonov evrov prenovila nekdanjo tovarno Rog, ki se zdaj imenuje Center Rog. Da je objekt, ki premore 8500 kvadratnih metrov res v centru Ljubljane je res. Potem, ko so ga 26. oktobra 2023, slavnostno predali svojemu namenu so rekli, da je to ustvarjalno središče, v katerem naj bi dobili – so dobili, vsaj tako pravijo – kulturniki in kreativci svoj prostor.

Sodeč po videnem, pa še ni videti, da je Center Rog že zaživel (kot vse kaže, je bilo 26. oktobra 2023 pomembno le, da so ga slavnostno odprli).No, to, kar smo danes, 16. decembra, videli na hodnikih Centra Rog, kjer naj bi potekal t. i. božični sejem, ki pa bi ga glede na razstavljeno ponudbo moral imenovati sejem po izbiri še razmišljajočih kreativcev. Je pa res, da ob hitrem sprehodu nismo opazili “kitajske” prodajane ustvarjalnosti.

No, nismo videli tudi onih kulturnikov in kreativcev, ki naj bi tu ustvarjali. Ne, ker je danes, 16. decembra, sobota, ampak zato, ker je še veliko prostorov praznih in neurejenih.

In še to, po videnem ob ogledu centra Rog, vsaj takšno je naše mnenje, bo še veliko Ljubljanice, ki teče tod mimo, moralo preteči, da bo Center Rog zaživel v zamišljeni zasnovi./J. Temlin/Foto: J. Temlin

Leave a Reply