Dunaj ponovno prepoznan kot mesto z najvišjo kakovostjo življenja; Ljubljana na 78. mestu

Dunaj, 22. december 2023 – Mednarodno svetovalno podjetje Mercer je do leta 2019 vsako leto izvajalo globalno študijo ocenjevanja kakovosti življenja v večjih mestih. Glavno mesto Avstrije Dunaj je na prvem mestu ostal 10 let, po prekinitvi zaradi pandemije pa bo leta 2023 Dunaj ponovno prepoznan kot mesto z najvišjo kakovostjo življenja izseljencev.

Avstrijsko prestolnico odlikuje bogata zgodovina, impresivna arhitektura in živahna kulturna scena, kar pa je najbolj pomembno njegovim prebivalcem ta omogoča visok življenjski standard.

Posebna pozornost je bila namenjena možnosti dobrega usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja. Dunaj s številnimi ponudbami omogoča popolno ravnovesje med delom in prostim časom.

Za Dunajem sta na drugem in tretjem mestu Zürich in Auckland.

 “Odlično” se je odrezalo tudi “najlepše” mesto na svetu, vsaj tako pravi za Ljubljano župan Janković, ki pa se bo moral, in mi z njim, zadovoljiti z 78. mestom na lestvici mednarodnega svetovalnega podjetja Mercer

Ob tem velja dodati, da Dunaju status urejenega mesta ne priznava le Mercer, ampak je Dunaj v letu zasedel prvo mesto tudi na lestvicah v revijah Economist in Monocle./LN/Vir: Dunaj – info/ Foto: LJNovice/

Leave a Reply