Pogledi na dele t. i. »najlepšega mesta«, ki to ni!

Ljubljana, 7. januar 2024 – To so fasade na zasebnih objektih v centru Ljubljane, na katere so tako imenovani aktivisti dodali svojo “poglede”. Bolje z njimi izražajo svoj primitivni odnos na lastnini sodržavljanov, ki z njihovi pogledi nima nič skupnega.

Da se ve, ne gre za grafite, ampak za uničevanje tuje lastnine. Ob tem pa velja dodati, da teh dejanj nihče po uradni dolžnosti ne preganja, ampak morajo lastniki objektov sami loviti nepridiprave, ki na tak način uničujejo njihovo lastnino.

A ni čudno, da mestni oblastniki takšnemu početju ne nasprotujejo, kaj šele, da bi takšna dejanja sankcionirali in povzročitelje škode drugim preganjali.

Veliko takšnih posnetkov, ki jih je lahko videti v tej kratki fotoreportaži, je po Ljubljani še bistveno več. Kar dokazuje, da Ljubljana potrebuje še veliko tega, da bi obveljala floskula ljubljanskega župana, da je njegova (beri dobesedno) Ljubljana »najlepše mesto« na svetu.

Res pa je, da je veliko takšnih fasadnih packarij mogoče posneti tudi po drugih slovenskih mestih, a tam vsaj ne trdijo, da so najlepše mesto na svetu./Posnel, 7. januarja 2024 – J. Temlin/

Leave a Reply