Kot vse kaže, bo SD kar sama »odstavila« ministrico Švarc Pipanovo

Ljubljana, 29. januar 2024 – Potem, ko je danes, 29. januarja, stranka SDS vložila interpelacijo zoper ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan je svoje povedala tudi njena stranka SD. Ta je zvečer po sklicu predsedstva SD odločila, da je treba Švarc Pipanovo pozvati k odstopu.

Kot vse kaže, je tudi predsedstvo SD spoznalo, da ni osnove, da še podpira svojo ministrico, ki je s svojo ekipo sodelovala pri spornem nakupu stavbe na Litijski cesti. Izjavo o tem, da jo pozivajo k odstopu je podala predsednica stranke Tanja Fajon.

Že dopoldne, na seji DZ, je ob odgovoru na poslansko vprašanje predsednik vlade Golob povedal, da se noben minister ali ministrica v takšnih primerih ne more izogniti objektivni odgovornosti. Ob tem pa je dodal, da bo počakal na odločitev koalicijskega partnerja, stranke SD, da se ta odloči, ali svojo članico zagovarja ali ne. 

Kot vse kaže, je SD zdaj sprejel odločitev, da umakne Švarc Pipanovo, ali drugače rečene, da stranka ne bo zagotovila obrambe za, milo rečeno, spornega nakupa propadajočega objekta na Litijski 51.

Premier Robert Golob ima zdaj možnost, da zahteva odstop ministrice Dominike Švarc Pipan. To pa bi pomenilo, da bi bila interpelacija SDS nepotrebna. A o tem bo zdaj odločal predsednik vlade.

Je pa res, da pri SD ne bo težav, kdo naj bi Dominiko Švarc Pipan zamenjal. Kot pravi naš viri, Andreja Katič že čaka v nizkem štartu, da jo zamenja. /LN/

Leave a Reply