Povezano s stavko zdravnikov je vredno vedeti tudi to

Ljubljana, 31. januar 2024 – Da se ve! Večina naših zdravnikov svoje delo opravlja strokovno. Zato je ponižanje njih samih in njihovega dela nedostojno. Dejstvo je, da je za neurejeno stanje v zdravstvu kriva slaba organizacija dela, pa tudi uravnilovka, ki odlične ne loči od povprečnih. 

Čas bi bil, da se mladim zdravnikom, da večjo podporo, saj oni znajo, ob starejših kolegih, izrabiti potenciale, ki jih ponuja medicina prihodnosti. 

O politikih, ki stvari prepuščajo uličnim agitatorjem, pa velja dodati, da naj jih ocenjujejo tisti, ki zdravnike v tem trenutku potrebujejo. In ne tisti, ki zdravnikov trenutno ne potrebujejo… 

Čemu takšni posnetki, če so zdravniki in potrebno zdravstveno osebje paraziti te družbe, kot zdaj kroži po družbenih omrežjih.

Torej, čas bi bil, da pristojno ministrsvo skupaj z vlado dojame, da naše zdravstvo tone. In to do  globine, ki bo resno ogrozila zdravstveno stanje bolanih plačnikov zdravstvenega zavarovanja, ki njim ne zagotavlja to, kar skupaj z zdravimi plačujejo./LN/

Leave a Reply