Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan naj bi Golobu ponudila odstop, a ga ta naj ne bi sprejel

Ljubljana, 5. februar 2024 – Kot vse kaže se saga ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan, ki je podpisala sporno pogodbo o nakupu razpadajoče poslovne stavbe na Litijski 51, nadaljuje. Danes, 5. februarja, se je Švarc Pipanova sestala s predsednikom vlade Golobom, ko naj bi znova govorila o tem ali bo zaradi zahteve SD (ta naj bi bila močno vpletena s svojimi kadri, vsaj takšne so javne informacije, v sporen nakup poslovnega objekta na Litijski) od nje zahteval, da odstopi kot ministrica za pravosodje.

Kot poročajo različni mediji Golob od Švarc Pipanove, naj ne bi zahteval, da odstopi, ampak ji še naprej omogoča, da ostane na položaju, in sicer dokler ne razčisti nekaterih stvari s stranko SD, ki zahteva njen odstop.

Zanimivo je, da se Golob danes ni hotel sestati s stranko SD, ker naj ta k njemu ne bi poslala ustreznih predstavnikov, na čelu s predsednico stranke Fajonovo, ki naj bi bila spet na nekem potovanju (naj bi bilo celo privatno).

Je pa Švarc Pipanova v oddaji RTV Slovenija povedala, da je Golobu ponudila odstop, a ga ta naj ne bi sprejel. Po njenih besedah sta se strinjala, da bo ostala na položaju toliko časa, kolikor bo potrebno, da se nepravilnosti okoli nakupa stavbe za sodno palačo razčistijo.

Ob aferi Litijska 51 ima stranka SD, kot vse kaže, vse več težav predvsem povezano z morebitno vpletenostjo njenega generalnega sekretarja Klemna Žiberta.

SD in Golob se vse bolj zapletata zaradi pogodbe z Litijsko 51, ki jo je parafirala ministrica za pravosodje Dominike Švarc Pipan, in se znašla v položaju, ko se je politično stanje v državi zaradi tega močno zapletlo.

Koliko se je zapletlo, pa bo znano v prihodnjih dneh, ko si bo predsednica SD Tanja Fajon le vzela več časa, da se na eni strani, sooči s stanjem v svoji stranki ter se sestane s predsednikom vlade, ki je sodeč po sedanjih njegovih reakcijah na strani Švarc Pipanove, čeprav se mu lahko zaradi tega koalicija s SD sesuje./J.T./

Leave a Reply