Elda Viler odslej ni samo zlati glas…

Ljubljana, 14. februar 2024 – Danes, 14. februarja 2024, ko običajno moški obdarujejo ženske, nas je, tudi moške, presenetila s svojo obdaritvijo znamenita slovenska pevka Elda Viler. Namreč, ko 14. februarja, podarjamo knjige, je ta naša izjemna pevka na posebni novinarski konferenci v dvorani ljubljanske Mestne hiše, predstavila knjigo, ki govori o njenem izjemnem glasu, o njenem notranjem naboju, o njenih življenjskih korakih, predvsem pa o tem, kaj je v svojem izjemnem ustvarjalnem opusu ustvarjala za vse nas. 

Ob izidu avtobiografske knjige E L D A, ki sta jo ustvarila avtor Ivo Gajič in sama Elda Viler, se v knjigi na 121 stran sprehodita skozi življenje te naše izjemne pevke. Pevke z zlatim glasom, ki ga je ta prinesla med nas iz svoje Koštabone. Tistega naselja, ki je nekoč, in  danes še vedno zgled tradicionalne istrske arhitekture. A tudi ljudi, kot je Elda Viler. Pevke, ki je iz naselja nad reko Dragonjo prišla med nas in nas desetletja osvajala s svojim izjemnim glasom. 

Velja dodati, da si je Elda Viler ta poklon, da je prestavljena v knjigi predstavitve njene življenjske poti, to že davno prej zaslužila.  A nikoli ni prepozno! Da je tako, pa gre zahvala pesniku in vsestranskemu kulturnemu ustvarjalcu Srečko Čožu, tistemu ustvarjalcu zaradi katerega »Sava šumi«, no pisec knjige Iva Gajiča, ki sta slovenskemu zlatemu glasu zagotovila to knjižno predstavitev.  

Ker boste današnji predstavitveni dogodek, ki ga je povezoval Dušan Jambrošič, lahko v celoti pogledali v video prispevku.

In naj dodamo še ta verz pesnika Srečka Čoža, ki pravi…

«Ko gledaš mi v oči

vidim kaj pomenim ti:

da me spoštuješ,

obožuješ, med zvezde pevske kuješ,

da prijatelj pravi

in poseben si,

sem te v sebi začutila,

in te ne bi rada izgubila«.

In to! Založnik in organizator je bil Mitja Pogorevc, Spotko s.p. v sodelovanju s podjetjem Spotnet d.o.o. Knjigo je možno kupiti na spletni strani: www.knjiga-elda.si /Objavo pripravila: Alenka T. Seme in J. Temlin – foto in video/

Leave a Reply