V Albertini Moderna zanimiva razstava Lepota raznolikosti              

Dunaj, 16. februar 2024 – Širjenje in diverzifikacija muzejskih zbirk gre z roko v roki z brezpogojno in aktualno zahtevo po enakosti in svobodi izražanja. Zato v Albertini Moderna razstava, odprli jo bodo danes, 16. februarja, z naslovom Lepota raznolikosti /The Beauty of Diversity/, ki prikazuje bogastvo in raznolikost sodobnih zbirk ALBERTINE.

Tokratna razstava, ki bo za javnost odprta danes, 16. februarja in bo za ogled dostopna do 18. avgusta 2024, kot rečeno v ALBERTINI MODERNA, ponuja nepogrešljivo pozornost do žensk in LGBTQIA+ umetnikov, temnopoltih ljudi, staroselcev in samoukov, ki izstopajo na kontrastnem ozadju starih mojstrov.

Velja dodati, da razstava v različnih poglavjih razvija estetiko raznolikosti, ki se spopada z idealnostjo klasične volje do sloga in oblike ter oblikovanjem enodimenzionalnega človeka – zasleduje lepoto grotesknega, nečisto in potlačeno ter marginalizirano, objekta in daje vidnost odstopanj od norme.

In še umetniki, ki jih boste lahko spoznali ob ogledu razstave, so: Jean-Michel Basquiat, Eva Beresin, Amoako Boafo, Verena Bretschneider, Cecily Brown, Nyunmiti Burton, Miriam Cahn, Alexandre Diop, Ines Doujak, Jean Dubuffet, Stefanie Erjautz, Jadé Fadojutimi, Gelitin/Želatina, Aïcha Khorchid, Soli Kiani, Basil Kincaid , Jürgen Klauke, Emily Kame Kngwarreye, Elena Koneff, Maria Lassnig, Daniel Lezama, Angelika Loderer, Claudia Märzendorfer, Jonathan Meese, Sungi Mlengeya, Tracey Moffatt, Michel Nedjar, Tony Oursler, Grayson Perry, Marc Quinn, Franz Ringel, George Rouy, Iris Sageder, Cindy Sherman, Sarah Slappey, Kiki Smith, Tal R, VALIE EXPORT, Jannis Varelas, August Walla, Franz West, Kennedy Yanko

Kot rečeno, če boste obiskali Dunaj od danes, 16. februarja, pa vse tja do 18. avgusta 2024 in vstopili v ALBERTINO MODERNA boste deležni diverzifikacije muzejskih zbirk, ki gredo z roko v roki z brezpogojno in aktualno zahtevo po enakosti in svobodi izražanja./ Objavo pripravili: J. Temlin/ Pravno obvestilo: Fotografije so dovoljene samo za to objavo in se jih brez soglasja Albertine ne sme (po)objavljati/

Leave a Reply