O tem, kdaj bo Slovenija spet postala članica Zahodnega Balkana ne bo odločal Evropski parlament

Slovenija/Bruselj, 2. marec 2024 – V promocijskem letaku z naslovom “Kaj Evropa dela zame?” pred letošnjimi evropskimi volitvami (te bodo praviloma 9. junija 2024) je Evropski parlament dal natisniti letak, ki ga je namenil državljanom članic EU, in sicer za namenom, da ti bili bolje obveščeni, kako pomemben je zanje Evropski parlament.

Na letaku je bila natisnjena tudi podoba z zemljevidom vseh 26. članic EU (število članic 26 ni napaka, saj se ve, da je vseh članic EU 27). Namreč Evropski parlament je Sloveniji, ki je članica EU že 20 let (s 1. maja 2024 bo v EU še 20 let) na svojem letaku označil kot nečlanico EU, oziroma jo je uvrstil kar med članice Zahodnega Balkana.

Medtem ko je Slovenija po kriterijih Evropskega parlamenta bila uvrščena med članice Zahodnega Balkana in izločena iz članstva EU pa še nobena uradna slovenska institucija, predsednica države, vlada, zunanje ministrstvo, državni zbor (vsaj preko svojega ustreznega odbora) javno ni objavila URADNEGA JAVNEGA OPRAVIČILA, ki bi ga prejela od vodstva Evropskega parlamenta. In tudi ne sporočila, da je Evropski parlament ostalim 26 članicam EU, sporočil, da je šlo za neznanje (oni temu pravijo pomota), da se je 20-letna članica EU spet uvrstilo na Zahodni Balkan.

Da se ve! Če tega URADNEGA opravičila od Evropskega parlamenta NOČEJO zahtevati pristojni organi (predsednica države, vlada, zunanje ministrstvo, DZ (njegov odbor in VSI (skupaj – rdeči, črni in kodrlajsasti slovenski evropski poslanci), to ZAHTEVAJO državljani Slovenije, vsaj tisti, ki jim ni mar, da Slovenije nima več nihče pravice uvrščati nazaj na Balkan. Prepričani smo, da je takšnih državljanov v Sloveniji, od 2.123.103 (kaj ta številka pomeni – je objavljeno TU), vsaj še 1 milijon!

Res je, da je bilo gradivo Evropskega parlamenta popravljeno in vnovič natisnjeno, a je za zgoraj omenjeno neprimerno in ponižujoče dejanje do Slovenije milo rečeno ponižujoče.

Ali drugače rečeno, mora se vedeti, da že prvi dokument (letak – zmazek) od onih tam v Bruslju in v Strasbourgu (to je dodatna tema) zahteva uradno in jasno opravičilo, in ne le trobezljanje, da šlo za zmoto nekega uradnika.

Zato je prav, da naša PREDSEDNICA DRŽAVE od Evropskega parlamenta zahteva URADNO in nedvoumno opravičilo, ker ona pri nas razpisuje evropske volitve in ne (še ne?) volitve na Zahodnem Balkanu.

In še v poduk Evropskemu parametru

  1. Na referendumu, o vstopu Slovenije v EU, in sicer 23. marca 2003, da naj bi Slovenija žela postati članica EU, je takrat glasovalo 89,64 odstotka slovenskih volivk in volivcev. 
OdzivŠt. glasov%
 ZA869.17189,64 %
 PROTI100.50310,36 %
Veljavne glasovnice969.67499,45 %
Neveljavne ali prazne glasovnice4.8840,50 %
Skupno število glasov975.015100,00 %
Udeležba60,44 %

Vir: Državna volilna komisija

  • Po mukotrpnih pogajanjih in tudi marsikaterem prisilnem prilagajanju (izsiljevanju EU – beri Italije) je Slovenija 1. maja 2024 tudi uradno postala polnopravna članica EU (torej bo 1. maja 2024 od omenjenega datuma minulo natančno 20 let).

Zato vodstvu Evropskega parlamenta, predvsem pa tam zaposlenim dobro plačanim birokratom  velja jasno povedati, da je njihova naloga, da se seznanijo, vsaj s tem dokumentom – NO, LE NA TO POVEZAVO BO TREBA PRITISNITI, in sicer zato, da v prihodnje pri svojem delu ne bodo delali neumnosti.

No, če pa so v Evropskem parlamentu upoštevali, da slovenski politiki v zadnjem času s svojo politiko Slovenijo spet vse bolj rinejo na Balkan, ker je dejstvo, to morda nekoliko opravičuje njihovo napako, da so nas tudi oni spet tja umestili.

 Je pa res, vsaj tako je v demokraciji, da o tem ne bodo odločali oni tam v Bruslju in Strasbourgu, a tudi slovenski politiki ne, ki postajajo vse večji “nagnjenci” Balkana, ampak le državljani Slovenije. No, če pa se bo v Slovenji balkanizacija nadaljevala, kot se, se lahko zgodi….?./J. Temlin./Zemljevidi so grafično obdelani za prikaz napak Evropskega parlamenta ob izločitvi Slovenije iz EU – obdelava zemljevidov uredništvo Ljubljanske novice/

Leave a Reply