A nam je Park Navje v čast ali v sramoto…?!

Ljubljana, 7. marec 2024 – Danes, 7. septembra, smo skočili v ljubljanski spominski park Navje, katerega ogled nam je svetoval eden od bralcev, rekoč – “ta park ni v čast glavnemu mestu Slovenije”. Prav je imel! Park Navje ni čast ne Slovenji, ne mestu Ljubljana, a je zagotovo je v sramoto njenemu prebivalstvu.

No, je pa res, da se tega velika večina t. i. Ljubljančanov sploh ne zaveda, saj jih večina sploh ni  znala odgovoriti na vprašanje, kje park Navje je, in tudi komu v čast je bil ta (je)namenjen.

O neurejenosti parka ne bi! Zakaj je tako, naj vam pojasnijo na ministrstvu za kulturo, ki se tako “poglobljeno” trudi za tujo kulturo, a kot kaže, je na ta park velikanov slovenske (izbrisane) kulture pozabila. No, o tem, da bi se zanj trudili v glavnem mestu, pa je škoda besed.

In še nekaj o parku Navje, ki naj bi bil namenjen slovenskim velikanom, več na tej povezavi…https://sl.wikipedia.org/wiki/Navje

No, pregledamo tudi, da se na svoje oči prepričate o objavljanem. Saj res! Ponujeno, kar nam je tam hotel prodati “prodajalec” za umirjanje, nismo kupili./LN/ Foto: Janez Temlin/LJNovice/

Leave a Reply