URI Soča  sporoča! Pregledi v ambulanti za voznike s posebnimi potrebami URI Soča bodo ponovno za vse skupine pacientov  

Ljubljana, 13. marec 2024 – Iz Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS Soča (URI Soča) sporočajo, da bodo po odločitvi zbora zdravnikov v ambulanti za voznike s posebnimi potrebami ponovno naročali vse paciente, tudi tiste, ki so stari do 18 in nad 65 let.

Kljub dejstvu, da delo v URI Soča ves čas stavke poteka v skladu z veljavno zakonodajo in da s tem povezani inšpekcijski pregledi niso zaznali neskladnosti ali kršitev, so se za to odločili, ker svojim pacientom ne želijo povzročati dodatnih težav na področju, ki za marsikoga pomeni pomemben način samostojnosti in aktivnega življenja.

Od ponedeljka, 18. 3. 2024 naprej, bodo delovale tri ambulante za voznike s posebnimi potrebami (ob obstoječih dveh še ena dodatna). Načrtujemo, da bi bili vsi pacienti, ki v preteklih tednih niso prišli do pregleda, obravnavani v 2 tednih. Naročanje pacientov, ki jih je okrog 20, se bo pričelo še ta teden.

Ob tem dodajajo, da zdravniki na URI Soča sicer še naprej podpirajo stavkovne aktivnosti FIDES in delujejo v skladu z Zakonom o stavki. To pomeni, da se v bolnišničnih oddelkih sprejemajo vsi pacienti stari do 18 in nad 65 let in tisti, ki so direktno premeščeni iz bolnišnic (ne glede na starost). V ambulantah so pregledani vsi naročeni pacienti stari do 18 in nad 65 let, opravljeni vsi triažni pregledi, izvedeni posegi, pri katerih bi opustitev obravnave lahko privedla do poslabšanja zdravstvenega stanja (npr. zdravljenje spastičnosti) in pregledani vsi naročeni prednostno na ocenjevalno triažni postopek v ambulanti za kronično bolečino.

Vse druge zdravstvene storitve v URI Soča potekajo nemoteno (področja fizioterapije, delovne terapije, logopedije, ortotike in protetike, psihologije, socialnega dela, zdravstvene nege), so še sporočili iz Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS Soča./LN/Vir za objavo – URI Soča/

Leave a Reply