Dunajskega interaktivni turistični vodnik »ivie« dosegal že milijon prenosov

Dunaj, 9. april 2024 – Aplikacija mestnega vodnika dunajskega turizma imenovana »ivie« (enostavno poslovenjeno digitalni turistični vodnik po Dunaju) je dosegla že milijon prenosov od uvedbe leta 2020, sporočajo pristojni in odgovorni za promocije turizma mesta Dunaj. Gre za aplikacijo, ki zagotavlja vse aktualne turistične in druge informacije ob obisku glavnega mesta naše severne sosede.

S pomočjo aplikacije »ivie« – TA JE BREZPLAČNA – lahko obiskovalci Dunaja seveda pa tudi prebivalci mesta Dunaj, odkrivajo mesto z večplastnim vpogledom, pa tudi vse kar se tam aktualnega dogaja.



Mestni svetnik za gospodarstvo Peter Hanke, predsednik dunajskega turizma pravi:  »Če želite spoznati Dunaj ali poglobiti svoje znanje, imate v žepu izkušenega spremljevalca z ‘ivie’. Vse več ljudi uporablja digitalni mestni vodnik za raziskovanje znamenitosti in notranjih nasvetov izven utrjenih poti. Z ‘ivie’ predstavljamo raznolikost dunajske turistične ekonomije, ki jo lahko najdemo v številnih mestnih soseskah, in ponujamo dunajskim turističnim ustanovam široko sceno. Iskreno čestitam ekipi WienTourismus, ki nenehno dela bolj razburljivo svojo aplikacijo, da je presegla zvočni zid enega milijona prenosov.«


Direktor turizma Norbert Kettner pa dodaja: »Digitalizacija ni sama sebi namen – ljudem mora koristiti. Ta pristop močno zasledujemo pri nadaljnjem razvoju naše destinacijske aplikacije ‘ivie’, ki ji nenehno dodajamo nove ponudbe za goste in Dunajčane. Visoka stopnja priljubljenosti, ki jo je ‘ivie’ dosegla že z milijonom prenosov, je hkrati nagrada in poslanstvo. V prihodnosti želimo še bolj uporabljati »ivie«, da spodbudimo naše občinstvo k raziskovanju celotnega mesta peš – in torej na podnebju prijazen način.« Torej! S pomočjo »ivie« je ves Dunaj na vašem pametnem telefonu.

Kot omenjeno, aplikacija WienTourismus »ivie«  je bila prenešena milijon krat – samo leta 2023 pa je imela približno pol milijona aktivnih uporabnikov.

Ob tem pa velja še enkrat dodati, da je aplikacija na voljo brezplačno. Na voljo je v nemškem in angleškem jeziku za iOS in Android. Zagotavlja 20 sprehodov in vodenih ogledov – imenovanih »Sprehodi« in »Vodniki« – ponuja informacije o dunajskih klasikih, kot so Sisi, Ringstrasse ali Ludwig van Beethoven, pa tudi o sodobni arhitekturi, življenju v dunajskih soseskah, radovednih muzejih ali zanimivostih za skupnost LGBT.

Aplikacija vam zagotavlja več kot 1000 vnosov (predstavitev) torej vpogled dogajanj v mestu s vsemi pomembnimi znamenitostmi, pa tudi uporabnih podatkov, kot podatke, kje najdete pitnike za brezplačno vodo ali javna stranišča. Pa tudi kako opraviti mestni izlet po Dunaju.

Z aplikacijo »ivie« dobijo Dunajčani in turisti praktičnega so-vodnika, ki jim odkrije tudi nove plati enega od svetovno najbolj zanimivih mest.

Saj res! Dunaj ponuja še eno pomebnost stvar za obiskovalce mesta, in sicer Kartico Vienna City Card, ki jo lahko uporabljate tudi kot nakupovalno aplikacijo. Ta ob posebnem nakupu ponuja brezplačno vožnjo z javnim prevozom na Dunaju in številne popuste za muzeje, znamenitosti, kulturno ponudbo, restavracije in ponudnike namestitev.

In še o povezavi, če se boste tudi vi odločili ob obisku Dunja naložiti »ivie« ali Vienna City Card.

“ivie” – prenesite zdaj brezplačno: ivie.vienna.info
Vienna City Card (VCC): www.wien.info/de/reiseinfos/ vienna-city-card-und-ivie

Naj dodamo, da so vse fotografije z pogledom na Dunaj iz našega zornega kota naše. Ker pa bomo v kratkem spet obiskali Dunaj, bomo istega posneli po dogovoru z HONOR Slovenija z njihovim najnovejšim telefonom HONOR Magic6 Pro 180 MP z Falcon kamero. /J. Temlin/Vir za objavo – WienTourismus/

Leave a Reply