Na Wings for Life World Run 2024

Dunaj, 5. maj 2024 – Bili smo tam, kjer je skupaj 13.500 dobronamernih in podpore za tiste, ki zaradi poškodbe hrbtenjače ne morejo več teči sami. Bili smo na teku Wings for Life World Run, ki ga vsako leto organizirajo, da bi se zbiral denar za raziskave tistih, ki imajo poškodbo hrbtenjače.

Tek se je začel na trgu mestne hiše ob 13. uri. Tek po Dunaju se začne na Ringstrasse. Pot vodi mimo Dunajske univerze in Schwedenplatza do Dunajske državne opere. Od tam poteka preko Linke Wienzeile, Gumpendorfer Belt in Mariahilfer Belt čez različna okrožja Dunaja.

Tek Wings for Life Run ni potekal le na Dunaju, temveč v številnih državah hkrati. Po besedah ​​organizatorjev je bila prireditev (vstopnina 60 evrov) popolnoma razprodana. »Ko veliko ljudi združi moči, se danes zgodi 265.818 ljudi, da skupaj zberejo milijone za raziskave hrbtenjače,« pravi Anita Gerhardter , izvršna direktorica fundacije Wings for Life.

Mi smo bili na startu, tokrat ne v Ljubljani, ampak na Dunaju in tam pred mestno hišo na Ringstrasse, posneli to enkratno vzdušje sodelujočih pozitivnih ljudi, ki so s startnino prispevali in tekli za tiste, ki žal ne morejo, a bomo morda nekoč, če znanstveniki najdejo rešitev za tiste, ki imajo poškodovano hrbtenjačo. Tako je bilo. Več o teku Wings for Life World Run pa najdete na tej aktivni povezavi. Če ste sodelovali, ste tam tudi omenjeni./Objavo in posnetke pripravila: Janez Temlin in Alenka T. Seme/

In še poročilo iz Ljubljane – Eden od sedmih uradnih tekov v sklopu globalnega dogodka Wings for Life World Run je ponovno potekal tudi v Sloveniji, kjer je bilo vplačanih 3.940 startnin. Skupaj so danes tekači po vsem svetu zbrali kar 8.104.499 dobrodelnih evrov.

Kot sporoča Klemen Babnik, ki je za to izjemno poreditev odgovoren za Slovenijo, sta ljubljanskem teku zmagi šli v Slovenijo in na Poljsko, globalno najboljša sta bila Japonec in Poljakinja.

A, kot že zapisano, je pomembna dobrodelnost vsej udeležencev, ki so prispevali omenjenih 8.104.499 dobrodelnih evrov./Foto: press – redbull.com/avtor objavljen na povezavi na fotografijo/

Leave a Reply