Slovenija »izven« schengenskega prostora še šest mesecev

Če sodimo po tem, kar predlaga Evropska komisija, da se podaljša šestmesečno nadzor na nekaterih mejah v schengenskem prostoru, tudi na avstrijsko-slovenski meji, po tej odločitvi to pomeni da je Slovenija izločena iz schengenskega prostora. Zakaj ta trdite? Če mora slovenska policija Slovenija zaradi hrvaškega turizma vršiti le tako imenovano »ciljano« kontrolo, ki potnike na slovenski – hrvaški meji ne sme pustiti čakati več, kot 15 minut to pomeni, da Sloveniji ne opravlja schengenskega nadzora.

meja z Avstrijo

Zato je logično, da Avstrijci ne dovolijo takšne slabe kontrole vstopa potnikov v EU in upravičeno zahtevajo preverbo na svoji meji.

Če ob tem dodamo, da naj bi takšen nadzor, kot Avstrija v prihodnjih šestih mesecih vršile še, Nemčija, Danska, Švedska in Norveška je to dokaz, da je Slovenija »izven« schengenskega prostora še šest mesecev.

In kdo je to dosegel! Ja, Hrvati vendar, ki ob takšnih politih, kot jih ima Slovenija to brez težav dosežejo. Da! To je dokaz, da je Slovenije le prehodna pokrajina EU, ki jo na jugu upravljajo Hrvati na severu pa Avstrijci.

juncker_cerar

Vse to pa je mogoče, ker je tako odločil Jean-Claude Juncker, ki si upa komandirati le Slovenijo. Ko je gre za države, kot je Nemčija, pa tudi Madžarska pa se potuhne kot miš. /pripravil:Janez Temlin/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s