V pričakovanju 33. slovenskega knjižnega sejma je tudi Planinska založba PZS

_Izjemni skalaši s prvo monografijo, Vladimir Habjan s ponatisom knjige Čez rob (foto Manca Čujež)

V pričakovanju 33. slovenskega knjižnega sejma, ki ga bo odprli ta torek 22. novembra in bo odprt do nedelje 26. novembra  je tudi Planinska založba PZS, ki je letos obogatila svojo zbirko. Ta se bo, kot so sporočili predstavili  z zgodovinsko monografijo Trden kakor skala, slovenskim in angleškim vodnikom Dolina Soče – Bovško, zemljevidom Krnskega pogorja, ponatisom zbirke kratkih zgodb Čez rob in planinskim koledarjem za leto 2018, otroci pa se že veselijo decembrskega izida Planinskega zabavnika 2. Planinska zveza Slovenije se ob svetovnem dnevu gora že tretjič pridružuje mednarodni pobudi Brati gore. 

_Letošnje novosti iz Planinske založbe PZS (foto Manca Čujež)

Čeprav so v obdobju med obema vojnama orali alpinistično in smučarsko ledino na Slovenskem, je knjiga Trden kakor skala – Kratka zgodovina Turistovskega kluba Skala prva zgodovinska monografija o TK Skala, ki prinaša pregled delovanja tega elitnega slovenskega gorniškega kluba. Iz vrst skalašev je izšlo mnogo odličnih alpinistov, smučarjev, sankačev, gorskih reševalcev, fotografov, literatov, predavateljev in filmskih ustvarjalcev, med drugimi Mira Marko DebelakPavla JesihJoža ČopKlement JugHenrik TumaMetod in Rudolf BadjuraMiha Potočnik in Stanko Tominšek“Februarja 2016 je minilo 95 let od ustanovitve Turistovskega kluba Skala, elitnega gorniškega kluba, ki je v veliki meri zaslužen za hiter vzpon slovenskega alpinizma po vojni, kot pobudniku smučanja v dvajsetih in tridesetih letih mu gredo tudi velike zasluge, da smo Slovenci danes ob poimenovanju planinski oz. alpinistični narod tudi narod smučarjev. Kljub veliki vlogi v alpinizmu, planinstvu in smučanju, zaradi glavne vloge pri prvem slovenskem celovečernem nemem filmu, publiciranju itd. pa tudi v kulturnem smislu, Turistovski klub Skala do te knjige v skoraj sto letih ni bil deležen potrebnega retrospektivnega pogleda v samostojni knjižni obliki,” poudarja zgodovinar Peter Mikša, z Elizabeto Gradnik soavtor knjige o tej močni planinsko-športni in kulturno-vzgojni organizaciji.

_Slovensko in angleško povabilo v Posočje (foto Manca Čujež)
V planinskem vodniku Dolina Soče – Bovško, v angleščini pod naslovom The Soča Valley – Bovec Region, so zbrani najlepši planinski izleti med izvirom Soče in Bovcem oz. med Vršičem in slapom Boka. Razgledni dolinski sprehodi, nezahtevni vzponi na sredogorske vrhove ter zahtevne in zelo zahtevne poti na dvatisočake, med njimi pa nešteto zgodb ljudi, prostora in pravljičnih bitij. Fotografije, ki dolino in okolico prikazujejo v vsej lepoti, in opisi planinskih tur so bili objavljeni v Planinskem vestniku, naši najstarejši reviji za ljubitelje gora. Avtorji opisov so priznani pisci Gorazd GorišekJanko HumarAndrej MašeraIrena Mušič HabjanMojca Stritar KučukAndraž Poljanec in Bor Šumrada, vodnik je uredila Irena Mušič Habjan, ki povabi na pot z naslednjimi besedami: “Obiskovalec Bovškega lahko v vodniku izbira med lahkimi izleti, kot je ogled izrednega slapa Boka, se povzpne na bovški Matterhorn Svinjak, uživa v skalnem kraljestvu Kanina ali se zapelje nekoliko dlje na prelaz Vršič, ki je izhodišče za nekaj težjih zavarovanih poti, kot je Hanzova pot na Malo Mojstrovko. Vsakemu izletu sta dodana profil poti za lažjo predstavitev napornosti vzpona in tudi sestopa, če opravimo krožno pot, ter pregledni zemljevid z vrisano potjo. Besedilo z opisom gore in predlaganim potekom ture smo obogatili s fotografijami. Želja vseh, ki hodimo po gorah, je, da se zadovoljni vrnemo domov, zato smo dodali priporočila Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA) za varno planinarjenje in varnost na zelo zahtevnih planinskih poteh. Lično oblikovano knjižico z devetnajstimi izleti lahko vzamemo seboj na turo, v nahrbtniku nam ne bo predstavljala dodatne teže. Upamo, da smo bili z izborom izletov uspešni in bo postala del knjižne police vseh, ki radi zahajamo v dolino smaragdne reke Soče.” Odlično dopolnilo za raziskovanje Posočja je nov planinski zemljevid Krnsko pogorje – 1 : 25 000, ki obravnavano območje prikaže še natančneje in pregledneje od predhodnika, zemljevida Krn.

Na svetlem je ponatis knjige Čez rob, kar priča o tem, da so bralci vzeli za svojo zbirko kratkih zgodb Vladimirja Habjana, ki jih s slikovito in doživeto pisano besedo vabi v naravo, gore, v svet, kjer spoznavamo svoje meje, hkrati pa jim odstira zgode in nezgode človeka v gorah, včasih bridke, pogosto humorne, predvsem pa takšne, ki prebujajo mavrico občutenj, ujetih tudi v črno-belih ilustracijah Danila Cedilnika – Dena“Še bolj kot vplivi zunanjega sveta, kar je vsem hribovcem dobro poznano, gre za notranje dogajanje. Pri tem gre za celo paleto čustev, od veselja, navdušenja, radovednosti, pa tja do straha, tesnobe in obupa. Ravno skrajne situacije znajo iz človeka izvleči največ, tudi kaj takega, česar sam ne bi nikoli pričakoval. V tem je ravno ves čar. Ljudi, ki obiskujejo gore in tudi berejo, zanimajo dogodivščine tistih, ki se gibljemo vsepovsod v različnih okoliščinah. Najbolj pritegnejo seveda odpravarske in alpinistične zgodbe, a tudi takšne, v katerih se sami najdejo,” poudarja Habjan, ki velike zgodbe pogosto soustvarja kot gorski reševalec. Čez rob je osma knjiga v zbirki Med gorskimi reševalci, uredil je tudi knjigo Reševanje v gorah ter se podpisal pod knjigo doživetij Živeti z gorami.

_Planinski zabavnik decembra dobi nadaljevanje (foto Manca Čujež)

Priljubljeni Planinski zabavnik, ki otroke od 4. do 9. leta z igro, ustvarjalnostjo in miselnimi izzivi prijazno uvaja v planinski svet, decembra dobi težko pričakovano nadaljevanje: Planinski zabavnik 2, drugi delovni zvezek s planinsko tematiko, tokrat za otroke in mladostnike od 9. do 14. leta. Avtorji Urška StritarKarmen Usar in Emil Pevec so pripravili vrsto različno zahtevnih nalog, od križank, branja, uganjevanja in iskanja rim do risanja, fotografiranja in ročnih spretnosti, v katerih se bodo mladi planinci seznanili z osnovami varnega planinstva in pridobili druga znanja, nekateri izzivi pa so namenjeni spodbujanju domišljije, ustvarjalnosti in doživljanju občutij, ki jih v nas prebujajo hribi. Naloge so opremljene s fotografijami in ilustracijami, ki jih je tudi tokrat prispevala Petra Grmek.

Po novih doživetjih v objemu gora in obujanju planinskih spominov kar kliče Planinski koledar 2018. Slikovite avtorske fotografije popeljejo po slovenskem gorskem svetu v različnih letnih časih in delih dneva, letošnja novost so namigi za planinski izlet, ki usmerijo na gorski cilj, ki krasi posamezni mesec, ali do razgleda nanj.

_Planinski koledar 2018 tudi letos v znamenju vrhunskih fotografij (foto Manca Čujež)

Planinska zveza Slovenije se že tretje leto pridružuje pobudi Alpske konvencije Brati gore 2017, pri organizaciji dogodkov spodbuja planinska društva ter v dneh okrog 11. decembra, svetovnega dneva gora, v sodelovanju z društvi in knjižnicami napoveduje vrsto prireditev – s skupno idejo: promocijo in praznovanjem kulturne raznolikosti v Alpah.

Na spletni strani Alpske konvencije je dogodke mogoče registrirati še slab mesec./pripravila: Alneka T. seme

Program 33. slovenskega knjižnega sejma

sks_logo_fb

TO, 21. 11. 2017
Na vrh
08:00-16:00Simpozij Mentorske prakse

predavanje in pogovorDruge prireditveKlub CD
10:00-11:00iCankar 
gledališka predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaŠtihova dvorana
18:00-19:00Odprtje 33. Slovenskega knjižnega sejma
odprtjeDruge prireditveLinhartova dvorana
SR, 22. 11. 2017
Na vrh
09:00-09:50Matic in Meta za ohranitev planeta
predstavitev in delavnicaForumForum oder
09:00-13:30Pesmi babic in dedkov
drugoCicifestKlub CD
09:00-10:00iCankar 
gledališka predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaŠtihova dvorana
09:00-20:00Interaktivne in zabavne igre z Linhartovim Matičkom
predstavitevGostujoče mestoDrugo preddverje
09:30-10:30Pekarna Mišmaš
predstavaCicifestDvorana Duše Počkaj
09:30-11:30Živalski vrt Ljubljana na obisku
delavnicaCicifestCicifest oder
09:30-19:00Ustvarjalne delavnice za otroke in družine z Narodno galerijo
delavnicaCicifestPreddverje Galusove dvorane
10:00-10:50Bralne navade mladih 
predstavaGostujoče mestoForum oder
10:00-11:00Rastem s knjigo
predstavitevPisateljski oderPisateljski oder
10:00-11:00Vključujoča šola ali kako doseči vsakogar
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
10:30-12:00Sladki meni z Elvisom Kudićem
predstavitev in degustacijaGostujoče mestoKulinartfest oder
11:00-12:00Martin Salisbury, Otroške slikanice skozi čas
predavanjeZaložniška akademijaLili Novy
11:00-12:00Iz sveta: Sosedi na obisku
predstavitevPisateljski oderPisateljski oder
11:00-12:00Sreča je v knjigah: 100 let slovenske slikanice
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
11:00-11:50Po zabavo na portal www.ucimse.com
predstavitev in delavnicaForumForum oder
11:00-12:00iCankar 
gledališka predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaŠtihova dvorana
11:00-12:00Čisto prava zmajska pravljica
literarni dogodekCicifestDvorana Duše Počkaj
11:00-12:30Praznik zlatih hrušk
nagradaDruge prireditveKosovelova dvorana
12:00-12:50Glasbeno-literarni dogodek z Rokom Terkajem-Trkajem 
glasbeno-scenska predstavaForumForum oder
12:00-13:00Čisto prava zmajska pravljica
literarni dogodekCicifestDvorana Duše Počkaj
12:00-13:00Andrew Cowan, Vzpon ustvarjalnega pisanja
predavanjeZaložniška akademijaLili Novy
12:00-13:00Promocija avstrijske literarne ponudbe in možnosti sodelovanja z Avstrijo
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
12:30-13:00Knjigovanje
nagradaPisateljski oderPisateljski oder
12:50-13:20Podpisovanje knjig in druženje z glasbenikom Rokom Terkajem – Trkajem in slavistom Igorjem Saksido
podpisovanje knjigPrireditve na stojnicahVelika sprejemna dvorana
13:00-14:00Ali lahko s piarom prodate več?
predstavitevForumForum oder
13:00-14:00Gerhard Steidl: Lepota analognih medijev v digitalnem svetu
predavanjeZaložniška akademijaLili Novy
13:00-14:00Janko in Metka za vsakogar: izzivi sodobnega branja in pripovedovanja pravljic
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
13:15-13:30Knjigovanje
predstavitevCicifestDvorana Duše Počkaj
13:45-14:00Knjigovanje
predstavitevCicifestCicifest oder
14:00-14:50Ravnovesje na visokih petkah, da lažje ubežimo demenci
predstavitevForumForum oder
14:00-15:00Nas bodo računalniki reprogramirali
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
14:05-15:00Oh, literatura… O, literatura, domače branje za srednješolce
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
15:00-16:00Prevajanje in diplomacija: umetnost razumevanja druge kulture 
pogovorDruge prireditveLili Novy
15:00-16:00O državnih praznikih
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
15:00-15:30Ali živi Maistrov duh med mladimi?
predstavitevForumForum oder
15:05-16:00Kooperativa THD: Čemu Hegel v tem bornem času?
predstavitevPisateljski oderPisateljski oder
15:30-16:00Miha spozna Evropsko unijo
predstavitevForumForum oder
16:00-17:00Kuhamo z Emilijo Pavlič
predstavitev in delavnicaKulinartfestKulinartfest oder
16:00-17:00#knjiga
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
16:00-17:00Pisateljevanje: Nova knjiga Ervina Fritza
literarni dogodekPisateljski oderPisateljski oder
16:05-16:25Svet kulture
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
17:00-17:50Babice, hčerke in vnukinje
predstavitevForumForum oder
17:00-18:20IZ SVETA: WOLF BIERMANN
pogovorDržave v fokusuPisateljski oder
17:00-18:00Opera Martin Krpan
predstavaCicifestKosovelova dvorana
17:00-17:45Kamišibaj, zgodbe iz kovčka 
predstavaCicifestCicifest oder
17:00-17:30Osel gre samo enkrat na led
predstavaCicifestDvorana Duše Počkaj
17:00-18:00Ali je v postfaktičnem času narodna identiteta še vrednota?
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
17:00-18:30Kultura kolin na Slovenskem 
predstavitev in degustacijaKulinartfestKulinartfest oder
18:00-19:00Pesem do konca sveta
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
18:00-19:00Gluhi, naglušni, gluhoslepi in osebe s polževim vsadkom
predavanje in pogovorCicifestCicifest oder
18:00-18:25Zoran Predin
predstavitevForumForum oder
18:00-19:45Ustvarjalnost na prepihu, Heinejeva Oporoka 
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
18:20-19:00Funkcije jezika: Jezik (za) druge
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
18:30-18:55Vaje 
predstavitevForumForum oder
18:30-19:3099 kuharic z dušo
predstavitev in degustacijaKulinartfestKulinartfest oder
19:00-21:00PETER STAMM – Sedem let
pogovorDržave v fokusuKlub CD
19:00-20:00Od pralnih strojev do vrtnic: opolnomočenje žensk v socializmu 
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
19:00-19:30Alpe brez meja
predstavitevForumForum oder
19:00-20:00Povej: Pisatelj v medijih
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
19:05-20:00Literarni večer: Hölderlin
literarni dogodekArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
19:30-20:00Jaz ne prodajam megle
predstavitevForumForum oder
ČE, 23. 11. 2017
Na vrh
09:00-20:00Kropa in tradicija kovaštva s kroparskim kovačem
predstavitevGostujoče mestoDrugo preddverje
09:00-10:00Glasba je naše življenje – 20 let revije Glasba v šoli in vrtcu
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
09:00-10:00Martin in Gregor ali od junaka do bedaka
glasbeno-scenska predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaŠtihova dvorana
09:00-09:50Človeška ribica v družbi drugih dvoživk
predstavitevForumForum oder
09:00-13:00Vstopite v srednji vek z MGML
delavnicaCicifestCicifest oder
09:00-13:30Pesmi babic in dedkov
drugoCicifestDvorana Duše Počkaj
09:30-10:15Ivan
predstavaCicifestKosovelova dvorana
09:30-19:00Ustvarjalne delavnice za otroke in družine z Narodno galerijo
delavnicaCicifestPreddverje Galusove dvorane
10:00-10:50Kviz z Boštjanom Gorencem – Pižamo
predstavaForumForum oder
10:00-11:00Zajtrk s pisateljico
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
10:00-11:00Predstavitev slovenskih založb v Italiji
predstavitevDruge prireditveDvorana M1
10:00-00:00Medkulturna vzgoja in izobraževanje za (med)kulturno družbo
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
10:00-12:00Ti si čist normalen – od hip-hopa do grafitov
delavnicaNajs(t): Branje za boljše stanjeLili Novy
10:30-11:15Ivan
predstavaCicifestKosovelova dvorana
11:00-12:00Povej: Provincializem
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
11:00-11:50Predstavitev knjige Alojza Gradnika “Narobe svet”
predstavaForumForum oder
11:00-12:00Vključujemo in aktiviramo
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
11:00-12:00Martin in Gregor ali od junaka do bedaka
glasbeno-scenska predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaŠtihova dvorana
11:00-12:00Trubar in drugi trubadurji slovenske kulture
glasbeno-scenska predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaLinhartova dvorana
11:00-11:30Podpisovanje knjig in druženje s pisateljico Polonco Kovač
podpisovanje knjigPrireditve na stojnicahVelika sprejemna dvorana
12:00-13:00Vladimir Braco Mušič in njegov prispevek k razvoju urbanistične teorije in prakse
pogovorDebatna kavarnaDvorana M1
12:00-13:00Ali potrebujemo belo knjigo o knjigi?
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
12:00-12:25Začimbni kviz
predstavitev in delavnicaForumForum oder
12:00-13:00Zlato okno
nagradaPisateljski oderPisateljski oder
12:15-13:15Martin in Gregor ali od junaka do bedaka
glasbeno-scenska predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaŠtihova dvorana
12:30-13:25Ko bralec začne pisati; literarni prispevki udeležencev projekta Vključujemo in aktiviramo!
delavnicaForumForum oder
13:00-14:00Strip od pankrta do Ustave
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
13:00-14:00Koliko ne(vidni) so avtorji v skupnem nemškem govornem prostoru? 
pogovorDebatna kavarnaLili Novy
13:05-13:30Nacionalni junak Martin Krpan
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
13:30-13:55Kako servisirati možgane
predstavitev in delavnicaForumForum oder
14:00-16:00Nemški in slovenski založniki – okrogla miza o prevodni literaturi na nemškogovorečem knjižnem trgu in založniško mreženje
predstavitevDržave v fokusuDvorana M1
14:00-15:00Po Plečniku … Plečnik
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
14:05-15:00Upesnjevanje novega stoletja
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
15:00-15:25Predstavitev izdaj Celjskega literarnega društva
predstavitevForumForum oder
15:00-16:00Protijudovstvo in antisemitizem v Evropi
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
15:05-16:00Funkcije jezika: parajezik
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
15:30-15:55Starec in jaz
pogovorForumForum oder
16:00-16:25Izjemna moč Prizanesljivosti
pogovorForumForum oder
16:00-17:00ZAMENITE MI GLAVO
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
16:00-17:00Od Tigra do Džihada, razmišljanja o terorizmu včeraj in danes
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
16:00-17:00Pogovor Axlom Schefflerjem 
predavanjeZaložniška akademijaKlub CD
16:00-17:00Bralna ambasada. Manca Košir in Janez Škrabec
pogovorDruge prireditveLili Novy
16:05-16:25Svet kulture
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
16:30-17:00Čutim, torej sem
predstavitevForumForum oder
16:30-18:00Kroparski fržolov’c
predstavitev in degustacijaGostujoče mestoKulinartfest oder
17:00-19:00Pogovor ob izidu knjige Založniški standardi
predavanjeZaložniška akademijaLili Novy
17:00-18:00Vloga prevoda in prevajalcev v sodobni družbi
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
17:00-17:50Kulinarična knjiga kot družinski projekt
predstavitevForumForum oder
17:00-17:30Uroš Zupan Sedeti v temi
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
17:00-18:00Predstavitev knjige IVO med 10 in 13
pogovorDruge prireditveDvorana Duše Počkaj
17:00-18:00Opera Martin Krpan
predstavaCicifestKosovelova dvorana
17:00-17:45Kamišibaj, zgodbe iz kovčka 
predstavaCicifestCicifest oder
18:00-19:00Otroci in avtoimune bolezni
predavanje in pogovorCicifestCicifest oder
18:00-18:30Podpisovanje knjig in druženje z Mihom Mazzinijem
podpisovanje knjigPrireditve na stojnicahPrvo preddverje
18:00-18:50Kroparska štorja
predstavaGostujoče mestoForum oder
18:00-19:00Podelitev nagrade za najboljši knjižni prvenec in nagrade Radojke Vrančič za mladega prevajalca
nagradaPisateljski oderPisateljski oder
18:00-19:00Med populizmom, praznostjo in resničnostjo 
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
18:00-19:00Kuhajmo z Matejo Reš 
predstavitev in degustacijaKulinartfestKulinartfest oder
19:00-20:00“Fake news*” (*Lažne novice)
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
19:00-19:50Boris Pahor – v žrelu Udbe
pogovorForumForum oder
19:15-20:00Kooperativa THD: Čigavo urbano?
predstavitevPisateljski oderPisateljski oder
20:00-22:00100. izdaja Modernega klasika
predstavitevDruge prireditveKlub CD
PE, 24. 11. 2017
Na vrh
09:00-22:00Animacije in delavnice s Čebelarskim muzejem Radovljica in Čebelarskim centrom Gorenjske
delavnicaGostujoče mestoDrugo preddverje
09:00-10:00Napisi rimske Celeje
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
09:00-13:30Pesmi babic in dedkov
drugoCicifestDvorana Duše Počkaj
09:00-09:50Mulc odkriva Sveto pismo
pogovorForumForum oder
09:30-19:00Ustvarjalne delavnice za otroke in družine z Narodno galerijo
delavnicaCicifestPreddverje Galusove dvorane
09:30-11:30Živalski vrt Ljubljana na obisku
delavnicaCicifestCicifest oder
09:30-10:30Opera Martin Krpan
predstavaCicifestKosovelova dvorana
10:00-11:00Povej: ali mladi berejo in zakaj ne?
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
10:00-10:50Enci benci na kamenci
predstavaGostujoče mestoForum oder
10:00-11:00Percepcija cene knjige na slovenskem
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
10:00-11:00Tim Parks: Pisanje in branje v času globalizacije
predavanjeZaložniška akademijaLili Novy
10:00-10:30Podpisovanje knjig in druženje s pisateljem Boštjanom Gorencem Pižamo in ilustratorjem Igorjem Šinkovcem
podpisovanje knjigPrireditve na stojnicahVelika sprejemna dvorana
10:30-11:00Podpisovanje knjig in fotografiranje z ilustratorjem Axlom Schefflerjem
podpisovanje knjigPrireditve na stojnicahVelika sprejemna dvorana
10:30-11:30Naj gre vse v ? ali kako sem se naučil 3141 decimalk
gledališka predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaŠtihova dvorana
11:00-12:00Enci benci Katalenci 
glasbeno-scenska predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaLinhartova dvorana
11:00-12:00Pogovor s Tereso Cremisi
predavanjeZaložniška akademijaLili Novy
11:00-12:00Slovenska čebelarska dediščina kot izziv
pogovorGostujoče mestoDebatna kavarna
11:00-11:50Kaj se skriva očku v bradi
predstavaForumForum oder
11:00-12:00Iz sveta: Christopher Just
literarni dogodekPisateljski oderPisateljski oder
11:30-13:00Bi se gnetli na tej metli z Axlom Schefflerjem in Milanom Deklevo?
predavanje in pogovorCicifestKosovelova dvorana
12:00-13:3025 let Slovenske sekcije IBBY
predstavitevPisateljski oderPisateljski oder
12:00-13:00Slovenci in Avstrijci v poldrugem stoletju Slovenske matice
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
12:00-12:30Glasbeni nastop Tinkare Kovač
Literarno-glasbena predstavaForumForum oder
13:00-14:00O tujosti v mladinski literaturi
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
13:00-14:00Peka z drožmi
predstavitev in delavnicaKulinartfestKulinartfest oder
13:00-14:30Šest dni v kataloniji – Katalonija včeraj, danes, jutri
pogovorDruge prireditveLili Novy
13:00-13:50Kako imeti velik sir
predstavitevForumForum oder
13:30-14:00Axel Schäffler
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
14:00-15:00Kako ohraniti možgane
predstavitev in delavnicaKulinartfestKulinartfest oder
14:00-15:00Pomen branja pri zgodnji vzgoji
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
14:00-15:50Vse moje Amerike
predstavitevForumForum oder
14:00-15:00Kooperativa THD: Prvih sto let oktobrske revolucije
predstavitevPisateljski oderPisateljski oder
15:00-16:00Pisateljevanje: Likovna umetnost in literatura
predstavitevPisateljski oderPisateljski oder
15:00-15:50Bog ima smisel za humor
predstavaForumForum oder
15:00-16:00Logoterapija kot odgovor na krizo smisla sodobnega človeka
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
15:00-17:00Lectarski muzej: prikaz izdelave lectovih src
delavnicaGostujoče mestoDrugo preddverje
15:00-16:30Grizike z Majo Buden
predavanje in degustacijaGostujoče mestoKulinartfest oder
16:00-17:00Jeziki brez teritorija v Evropi
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
16:00-16:50Grafiti v Ljubljani
pogovorForumForum oder
16:00-17:00Bi se gnetli na tej metli z Axlom Schefflerjem in Milanom Deklevo?
predavanje in pogovorCicifestKosovelova dvorana
16:05-16:25Svet kulture
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
16:30-18:00Medeni meni s Srednjo gostinsko in turistično šolo Radovljica
predavanje in degustacijaGostujoče mestoKulinartfest oder
17:00-18:00Psihogeografija, ko te napiše kraj
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
17:00-17:30Podpisovanje knjig in fotografiranje z ilustratorjem Axlom Schefflerjem
podpisovanje knjigPrireditve na stojnicahVelika sprejemna dvorana
17:00-17:50Linhart za vse čase
predstavaGostujoče mestoForum oder
17:00-17:45Kamišibaj, zgodbe iz kovčka 
predstavaCicifestCicifest oder
17:00-18:00Naj ti povem zgodbo!
predstavaCicifestDvorana Duše Počkaj
17:05-18:00Kaj je dobra knjiga?
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
18:00-19:00Nietzsche in Liszt – med literaturo, mislijo in glasbo
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
18:00-19:00Dražba drobnih zbirateljskih predmetov, starih knjig in tiskov.
dražbaDruge prireditveLili Novy
18:00-19:00Avtizem s knjigo pod pazduho
predavanje in pogovorCicifestCicifest oder
18:00-19:30Porisovanje knjig z ilustratorji
predstavitevIlustratorski kotDrugo preddverje
18:00-19:00Resnica med zgodovino in literaturo
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
18:05-19:00Funkcije jezika: Jezik kot resničnost
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
18:30-18:55Prekipevati od življenja
predstavitevForumForum oder
18:30-19:30Repelce, Boljunec – življenje in jezik nekdaj in danes
predstavitev in degustacijaKulinartfestKulinartfest oder
19:00-20:00Kritično razmišljanje v postresnični dobi
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
19:00-21:00Eden drug’mu ogenj dajmo
literarni dogodekGostujoče mestoKlub CD
19:00-19:50Partnerski odnosi
predstavitevForumForum oder
19:00-20:00Iz sveta: Tamara Bach
literarni dogodekPisateljski oderPisateljski oder
19:00-20:00Fantom iz opere, skupina Čudoviti um 
koncertCicifestDvorana Duše Počkaj
20:00-21:00Mednarodna prevajalska pesniška delavnica 2017
literarni dogodekPisateljski oderPisateljski oder
20:00-21:00Koncert Rock Akademije
koncertCicifestKosovelova dvorana
20:00-20:50Predstavitev knjige “Avseniki”
predstavitevForumForum oder
20:00-21:00Knjižno obarvana ŠILA 
gledališka predstavaNajs(t): Branje za boljše stanjeŠtihova dvorana
20:00-21:00Pogled čez: slovenska in avstrijska literatura
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
20:00-20:30Podpisovanje knjig in druženje z avtorico knjige dr. Veroniko Podgoršek
podpisovanje knjigPrireditve na stojnicahVelika sprejemna dvorana
21:00-22:00Anonimni: o pisanju osebne zgodovine, ki postane obča
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
21:00-22:00Vlado Žabot: Sveti boj
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
21:00-21:50Podobe ljubljanskih gostišč
predstavitevForumForum oder
SO, 25. 11. 2017
Na vrh
09:00-09:25Tapkanje za najstnike
predstavitevForumForum oder
09:30-09:55Drevesa – zdravilci specialisti
predstavitevForumForum oder
09:30-20:00Ustvarjalne delavnice za otroke in družine z Narodno galerijo
delavnicaCicifestPreddverje Galusove dvorane
09:30-11:30Živalski vrt Ljubljana na obisku
delavnica, kvizCicifestCicifest oder
10:00-10:25Čukec Nukec
predstavitevForumForum oder
10:00-11:00Odstiranje podob iz albuma utemeljiteljev slovenske bibliografije
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
10:05-11:00Vera v lutko
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
10:30-10:55Planet Asperger
predstavitevForumForum oder
10:30-12:00Peka z drožmi
predstavitev in delavnicaKulinartfestKulinartfest oder
11:00-11:45Martin Krpan
predstavitev + animirani filmDruge prireditveKosovelova dvorana
11:00-12:00Ustvarjanje v jeziku manjšine 
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
11:00-12:00»Mladi smo (mladi smo), zato pa polko radi plešemo …« 
pogovorGostujoče mestoForum oder
11:00-12:00Potovanje v zabavne zgodbe Polonce Kovač – Kaj se komu sanja?
predstavaCicifestDvorana Duše Počkaj
11:00-12:00Podelitev nagrade za najboljšo poslovno knjigo
nagradaPisateljski oderPisateljski oder
11:05-11:30Tone Partljič
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
12:00-13:00»Je lepša dežela še kje, kot naša kjer sem doma«
koncertGostujoče mestoForum oder
12:00-13:00Brbončice po Begunjsko
predavanje in degustacijaGostujoče mestoKulinartfest oder
12:00-13:00Ubesedeno iskanje sakralnega skozi starodavna znanja 
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
12:00-12:30Podpisovanje knjig in druženje s pisateljico Polonco Kovač
podpisovanje knjigPrireditve na stojnicahVelika sprejemna dvorana
12:00-13:00Iz sveta: Katharina Winkler
literarni dogodekPisateljski oderPisateljski oder
12:00-13:30S pravljico okrog sveta
komično-domišljijska pustolovščina za otrokeCicifestCicifest oder
13:00-14:00Podelitev nagrad za najbolje oblikovano knjigo
nagradaPisateljski oderPisateljski oder
13:00-13:50Kraški ovčarji – sinovi burje
pogovorForumForum oder
13:00-14:30Zadnjih sto let 
pogovorDruge prireditveLili Novy
13:00-14:00V času negotovosti in novega upanja
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
13:05-14:00Kulturna panorama
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
14:00-14:50Abeceda zdravja 1000 gibov
predstavitevForumForum oder
14:00-15:00Kooperativa THD: Ali obstaja možnost enotne palestinsko-izraelske države?
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
14:00-14:30Ženičke in strički za daljnimi grički
predstavaCicifestCicifest oder
14:00-15:00Brazgotine
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
14:00-15:00Je več dnevou kot klobas
predstavitev in degustacijaKulinartfestKulinartfest oder
14:30-15:00Razgledi in razmisleki
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
15:00-16:00Utopija pravil – O tehnologiji, neumnosti in skrivnih radostih birokracije.
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
15:00-16:00A-petit, kuharski dnevnik in priročnik za otroke
predstavitev in delavnicaKulinartfestKulinartfest oder
15:00-16:00Maček Muri
gledališka predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaLinhartova dvorana
15:00-16:00Lutkovna predstava Pesem za vilo
pripovedovalsko-glasbena predstavaCicifestCicifest oder
15:00-16:00Literarna nagrada Mira 2017
literarni dogodekPisateljski oderPisateljski oder
15:00-16:00Niko Grafenauer, Pedenjped
glasbeno-scenska predstavaCicifestKosovelova dvorana
15:00-15:50Sijoča zvezda z levjo grivo 
predstavitevForumForum oder
16:00-16:50Zemlja, voda, seme
predstavitevForumForum oder
16:00-17:00Povej: 50 centov na uro
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
16:00-16:30Obisk Muce copatarice
delavnicaCicifestCicifest oder
16:00-16:30Kabaretna predstava Lena in Lenart
predstavaCicifestDvorana Duše Počkaj
16:00-17:00DOBROTE IZ NAŠE KUHINJE
predstavitev in degustacijaKulinartfestKulinartfest oder
16:00-17:00Za Slovenijo – z upanjem
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
16:30-17:30Pa zbogom, junaki … Vojni dnevnik Filipa Jurkoviča 1914 •1918
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
17:00-18:00Vaje v resnici
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
17:00-17:50Na Roblek bom odšel
predavanjeGostujoče mestoForum oder
17:00-17:45Kamišibaj, zgodbe iz kovčka 
pripovedovalsko-glasbena predstavaCicifestCicifest oder
17:00-18:00Slovenci in slovenščina na novih medijih
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
17:00-18:00KRUHarije & CUKRnije
predstavitev in delavnicaKulinartfestKulinartfest oder
17:00-18:00Bralna ambasada. Manca Košir in Saša Pavček
pogovorDruge prireditveLili Novy
17:00-18:00Maček Muri
gledališka predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaLinhartova dvorana
17:00-18:00Naj gre vse v ? ali kako sem se naučil 3141 decimalk
gledališka predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaŠtihova dvorana
18:00-19:00Druženje ob kameni juhi in poslušanju Pripojedk
predstavitev in delavnicaKulinartfestKulinartfest oder
18:00-19:30FLORJAN LIPUŠ v besedi in sliki
literarni dogodekDržave v fokusuKosovelova dvorana
18:00-19:00Beseda in bitcoin: je (v) Tik pod nebom prostora za oboje?
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
18:00-18:45Drobtine iz mišje doline z Anjo Štefan 
pripovedovalsko-glasbena predstavaCicifestCicifest oder
18:00-18:50Z morjem na Ti
predavanjeForumForum oder
18:00-19:00Funkcije jezika: jezikovne antiutopije
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
18:00-18:30Peter Stamm: Sedem let, odlomki iz romana
literarni dogodekArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
18:45-19:30Likovno ustvarjanje s prstki s Sanjo Janša
delavnicaCicifestCicifest oder
18:45-19:15Podpisovanje knjig in druženje s pesnico Anjo Štefan in slikarko Alenko Sottler
podpisovanje knjigPrireditve na stojnicahVelika sprejemna dvorana
19:00-20:00Vse resničnosti literarnih žanrov 
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
19:00-20:00Vse resničnosti literarnih žanrov 
pogovorNajs(t): Branje za boljše stanjeDebatna kavarna
19:00-20:00Pisateljevanje: Lutz Seiler: Kruzo
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
19:00-19:50“Ambasada strip” in “Ta ljudske v stripu”
pogovorForumForum oder
20:00-20:50Zgodovina starega Egipta 1. in 2. del
pogovorForumForum oder
20:00-21:30To pa ni nobena poezija!
literarni dogodekPisateljski oderPisateljski oder
20:00-21:00Iznajdba narave nekoč in danes
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
20:00-21:30LUKAS BÄRFUSS – Koala
pogovorDržave v fokusuKlub CD
21:00-22:00Glasovi o rožah in enakem plačilu
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
21:00-21:50Svetlobni vodnik 2018
pogovorForumForum oder
21:00-22:00Gregor Ftičar: Solo – predstavitev zgoščenke ZKP RTV SLO
koncertArsov studioŠtihova dvorana
NE, 26. 11. 2017
Na vrh
09:00-09:55Prekmurci in njihov knjižni jezik 
pogovorArsov studioPreddverje balkona Linhartove dvorane
09:00-18:00Degustacija sadja v čokoladi s Čokoladnico Molinet
predavanje in degustacijaGostujoče mestoDrugo preddverje
09:30-18:00Ustvarjalne delavnice za otroke in družine z Narodno galerijo
delavnicaCicifestPreddverje Galusove dvorane
09:30-11:30Živalski vrt Ljubljana na obisku
delavnica, kvizCicifestCicifest oder
10:00-11:00Pogovor z Andrejo Peklar, letošnjo dobitnico nagrade Kristine Brenkove
predstavitevPisateljski oderPisateljski oder
10:00-10:50Čukec Nukec
predstavitevForumForum oder
10:00-11:00Slepota, tukaj in zdaj
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
11:00-12:00Obrazi sveta v Modernih klasikih
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
11:00-11:50Ernest Petrič, predstavitev knjige
predstavitevForumForum oder
11:00-12:00Je mogoče, da slovnica postane uspešnica?
predavanje in pogovorCicifestDvorana Duše Počkaj
11:00-12:00Pekarna Mišmaš
predstavaCicifestKosovelova dvorana
12:00-13:00Z glasbo in pesmijo, Adi Smolar
koncertCicifestCicifest oder
12:00-12:50Zabava z Mačkom Murijem
glasbeno-scenska predstavaForumForum oder
12:00-13:00Od resničnih pravljic do biografije. Kakšen je njihov namen in kaj sporočajo bralcu?
pogovorPisateljski oderPisateljski oder
12:00-13:00Podelitve nagrade Knjiga leta 2017
nagradaDebatna kavarnaDebatna kavarna
13:00-14:00Na sledi resnice
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
13:00-14:00Mice pri babici z Andrejem Predinom 
delavnicaCicifestCicifest oder
13:00-14:00Portreti Prešernovih nagrajencev
predstavitevPisateljski oderPisateljski oder
13:00-13:50Radolca, pristno sladka …
pogovorGostujoče mestoForum oder
14:00-14:50PRO-ANDY založniški program
predstavitevForumForum oder
14:00-15:00Ljubljana, Unescovo mesto literature
predstavitevPisateljski oderPisateljski oder
14:00-15:00Predstavitev priljubljenih slikanic Drobižki in poslikava obraza
predstavitev in delavnicaCicifestCicifest oder
14:00-15:00Nasad oranžencev
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
15:00-16:00Izzivi in ovire pri zaposlovanju ranljivih skupin
pogovorDebatna kavarnaDebatna kavarna
15:00-16:00Kooperativa THD: Kako je Jaka Racman postal fašist?
predstavitevPisateljski oderPisateljski oder
15:00-15:50Tone Partljič in “Ljudje iz Maribora”
predstavitevForumForum oder
15:15-16:00Jole Cole, zabava s čarodejem
predstavaCicifestCicifest oder
16:00-17:00Slon Stane – igrana zgodba
predstavaCicifestCicifest oder
16:00-16:25Nagradna igra Radol’ca
predstavitevGostujoče mestoForum oder
16:00-16:45Svet je kot ringaraja
gledališka predstavaKulturno vzgojni program Cankarjevega domaLinhartova dvorana
16:30-17:00Kako živeti v obilju
predstavitevForumForum oder
16:45-17:15Podpisovanje knjig in druženje s pesnico Anjo Štefan in glasbenikom Boštjanom Gombačem
podpisovanje knjigPrireditve na stojnicahPreddverje balkona Linhartove dvorane
17:00-17:45Kamišibaj, zgodbe iz kovčka 
glasbeno-scenska predstavaCicifestCicifest oder
19:00-21:00MAJA HADERLAP in ŠTEFAN VEVAR – pogovor z avtorico in dobitnikom nagrade Fabjana Hafnerja
literarni dogodekDržave v fokusuKlub CD

Predstavitvena fotografija

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s