V najlepšem mestu prenova ulic »hitra in učinkovita«…

Ljubljana - Kotnikova ulica, ki se prenavlja

Danes smo med Slomškovo ulico in Kotnikovo ulico posneli del Kotnikove ulice, ki se prenavlja že od 4. julija 2017. No, ko smo pogledali na portal MOL-a – Cestne zapore v MOL, smo prišli do podatka, da bodo takojšnji stanovalci morali potrpeti do 30. junija 2018.

Sodeč po današnjem posnetku bodo obnovo zagotovo dokončali, saj so zanjo predvideli skoraj eno leto časa. Je pa res, da, če bodo delali tako, kot delajo zadnje dni in danes, ko smo ta posnetke naredili, se rok lahko nekoliko “raztegne”.

Če bi tako delali, na primer na Dunaju bi meščani Dunaja župana dr. Michaela Häupla zagotovo na naslednjih volitvah »nogirali«, no res pa je, da je Dunaj le večje mesto od Ljubljane in ima več gradbenih podjetij, kot MOL, ki se kot pijanec plota drži »svojega izvajalca« KPL, ki je nosilec za vse prenove v »najlepšem mestu na svetu«. Na Mestni občini Ljubljana bi nam zagotovo na vprašanje, zakaj večino del opravlja le KPL, bi nam brez razmišljanja odgovorili, da so najcenejši in najučinkovitejši.

Pomembno je, da bo ulica prenovljena, bodo rekli tisti, ki si ne upajo zameriti ljubljanskemu županu. Mi pa dodajamo, da je to tako, ker je on tako rekel.

On »že ve« kaj je najbolje za prebivalce Ljubljane in kako je treba porabiti njihov denar. Dokaz, kako se »hitro in učinkovita« prenavlja Ljubljana pa si lahko ogledate v kratkem video utrinku iz Kotnikove ulice, kjer vrvi od množice gradbenih strojev, ki pa žal še sami niso sposobni objavljati ulic./ pripravil: Janez Temlin/Ljubljana - Kotnikova ulica, ki se prenavlja

Leave a Reply