Tudi takšno je »najlepše« mesto na svetu

stavka javnega sektorja 23012018

Včeraj smo bili pred vladno zgradbo na Gregorčičevi ulici, kjer se je zbralo okoli 5000 delavcev javnih služb, ki so zahtevali višje plače ob tem pa so razen izraženih zahtev za višje plače v vladnih pisarnah sedečim sporočali, da so lopovi. No, to zmerjanje se nam je zdelo nekoliko nekulturno, a kaj hočemo, to je del besednjaka, če ljudje izgubijo živce nad stanjem v državi, kjer so eni prebogati, drugi pa živijo na pragu revščine, a ob tem korektno opravljajo svoje delo.

Tromostovje Jožeta Plečnika_pogled na Prešernov trg

Rekli boste, kaj pa ima naslov »Tudi to je »najlepše« mesto na svetu« z zapisanim zgoraj. Veliko! Tudi meščanom Mestne občine Ljubljana počasi popuščajo živci, če jim nekdo ves čas trdi, da živimo v najlepšem mestu na svetu, kar je sodeč na stanje laž. Je pa res, da si meščani Ljubljane ne upajo zbrati pred mestno hišo in vpiti, lažete, lažete. Kaj šele, da bi si upali vpiti lopovi, lopovi.

No, razlog je ta, ker ni kritične mase ljudi, ki bi si upala javno povedati, da v »najlepšem« mestu ni vse tako lepo, kot pravi ljubljanski župan. Da je tako, smo se odločili posneti nekaj video in fotografij, da ovržemo te njegove trditve, če mesto pogledamo nekoliko širše od središča mesta, kjer je res urejeno in lepo.

Da ne bo pomote! Nikogar ne nagovarjamo, da mora ravnati tako, kot so včeraj storili delavci javnega sektorja, ampak je naš namen prikazati le dejstva, da upravljavci Mestne občine Ljubljana ne storijo dovolj, da bi lahko obveljala županova, da je Ljubljana, kot celota »najlepše« mesto na svetu.

Da je središče mesta urejeno drži. Zato prikazujemo tudi ta del mesta v svojem prispevku.

posnetek Moste

Rekli boste, kaj pa hočete s to objavo doseči? To, da javnosti predstavimo, da ima »najlepše« mesto več plati in ne, kot pravi ljubljanski župan, da je Ljubljana kot celota »najlepše« mesto na svetu.

smeti ob Kajuhovi ulici

Ali drugače! Želeli smo vam predstaviti, da je Ljubljana tudi takšna, kot kažejo fotografije in posnetki, kar pa je le deček stanja, ko se odmaknemo od samega središča!

Torej je Ljubljana mesto, v katerem bo treba še veliko postoriti, da bodo prebivalci istega lahko rekli, živijo v urejenem mestu za vse./pripravil: Janez Temlin

plinski vod Kajuhovi ulici

Leave a Reply