Avstrijci vadijo kako zaščiti mejo proti Sloveniji, Cerar trdi da Slovenija še ni »žep«

Test avstrijske policije za zavarovanje na svoji meji pri Šentilju
Avstrijci vadijo kako zaščiti mejo proti Sloveniji, Cerar trdi da Slovenija še ni »žep«
Avstrija je na svoji meji s Slovenija preizkusila svojo posebno Puma. Tik ob mejnem prehodu Šentilj je ta skupaj s policisti in vojaki prestala krst. Slovenski premier Miro Cerar je dejal, da avstrijska vaja na meji ni potrebna in da jo doživlja “celo kot nekoliko provokativno”.
No, drugače misli avstrijski notranji minister Herbert Kickl, ki je izjavil, da vaja ne kaže morebitnega nezaupanja Sloveniji, ampak bi bila lahko izvedena na kateri koli mejni točki.
“Seveda ima slovenska policija naše zaupanje,” je odgovoril na vprašanje enega od novinarjev, ki so spremljali vaje, na katerih je sodelovalo okoli 500 policistov in 220 vojakov.
Med njimi so bili tudi pripadniki v uvodu omenjene posebne nove enote za varovanje meje Puma, ki jim je minister Kickl ob tej priložnosti tudi uradno izročil nove našitke za uniforme.
Dr. Miro Cerar
Cerar, ki se je udeležil posebnega sestanka šestnajstih držav v Bruslju pravi, da je Slovenija, kar zadeva migracije, v tem trenutku varna in budna, obenem pa je dejavna na evropski ravni.
Predsednik vlade, ki opravlja le še tekoče posle je to povedal po srečanju s predsedniki strank, ki jih je seznanil s pogovori na delovnem vrhu EU konec tedna v Bruslju, posvečenem migracijam.
Zanimivo!
Avstrijci, ki pošljejo na svoj delček meje mar 700 uniformiranih varovalcev meje in na t. i. svojo Schengensko mejo niso povabili predstavnikov Slovenije, kot opazovalcev. Mi pa še vedno Hrvatom omogočamo, da brez ustrezne zakonske opredelitve uradujejo na naši mejnih prehodih.
Še več! Slovenska policija mora zelo paziti, da se vse bolj prepustna hrvaška meja s Slovenijo obvaruje pred večjim številom migrantov, ki »prodirajo« iz Hrvaške.
Slovenska meja na kateri uradujejo tudi Hrvati
A ni čudno govoričenje Cerarja, ki ne uspe severnih sosedov pripraviti do sodelovanja, na drugi strani pa njegova vlada še vedno dovoljuje Hrvatom, da se obnašajo na naših mejnih prehodih, kot, da so na svojih.
Čas bo pokazal, da imajo prav tisti, ki pravijo, da bo Slovenija postala migrenski žep. Namreč Angela Merkel se posebej ne bo ozirala na naše težave medtem, ko rešuje svojo kožo pred zahtevo, da uredi stanje z migranti ali pa bo tudi nemški notranji minister in vodja bavarske Krščansko-socialne unije (CSU) Horst Seehofer na nemške meje poslal policijo.
In kaj se bo zgodilo Sloveniji? Pokazalo se bo, da bo Slovenija, kot trdijo nekateri že nekaj časa postala migrantski žep EU./pripravil: Janez Zemlin

Leave a Reply