Ko »politiki« ocenjujejo »birokrate«

Predsednik Dejan Židan se je razjezil na predsednika vlade Marjana Šarca, da je mimo dogovora s SD (kjer pa mora vprašati vrh stranke za vsako svojo odločitev, kaj sme in kaj ne) izrazil nestrinjanje, da je Šarec na mesto evropskega komisarja predlagal Janeza Lenarčiča (med 24. januarjem 2002 in 20. avgustom 2003 ter med 1. majem 2006 in 30. junijem 2008 je bil državni sekretar Republike Slovenije v Službi Vlade Republike Slovenije za evropske zadeve.

Za državnega sekretarja za evropske zadeve ga je imenovala tudi 12. vlada Republike Slovenije pod vodstvom Mira Cerarja).

Ob predlaganju Lenarčiča, kot vedno trosi svoje poglede tudi prvak SDS Janez Janša, in sicer, da bi Šarec moral namesto »birokrata« Lenarčiča predlagati politika, čeprav je bil v času predsedovaje Slovenije EU, kot pravijo naši viri Lenarčič Janši, ki je bil takrat predsednik vlada, več kot samo izvajalska opora, da je Slovenije svoje prvo predsedovanje EU izpeljala dobro.

Zato nas res zanima, katere političarko ali politika je mislil Janša, saj se ve, da tudi on sodi med politike “naturščike”, je pa res, da ga za politika »izobražujemo«, za naš denar, že od leta 1990.

No, da ne govorimo o Židanu, ki ga je Borut Pahor s prekmursko navezo iz agronoma naredil za t. i. politika, kar pa velja tudi za Židanovo kandidatko Fajonovo, ki je bila dobra dopisnica iz Bruslja, a kot političarka potrebuje še kar nekaj izobraževalnih let. 

Torej, gospoda »politika« Židan in Janša, kaj bi pravzaprav rada? Vemo, da boste rekli, postavili ste na Šarčevo stran.

Ne! A, je res, čeprav sam »igra« politika, to njegovo vlogo državljani trenutno ocenjuje, da jo, kar dobro igra. Res pa je, da je za “gledalce” vedno bolj zanimiva komedija kot resna drama.

Po našem mnenju je torej prav, da predsednik vlade za kandidata evropskega komisarja iz Slovenije predlagal »birokrata” Janeza Lenarčiča in ne enega od slovenskih »izkušenih« politikov.

Samo predstavljaje si, kaj bi se zgodilo, če bi Šarec izbral “izkušena” politika Karla Erjavca ali Miroslava Cerarja./LN

Leave a Reply