V Avstriji prva omilitev ukrepov s 14. aprilom povezane s koronavirusom

Po današnji, 6. aprila, novinarski konferenci na Dunaju je avstrijska vlada odločila, da bodo naši severni sosedje po 14. aprilu omilili ukrepe, povezane s koronavirusom. Tako bodo po 14. aprilu lahko trgovci odprli svoje trgovine, če te ne presegajo 400 kvadratnih metrov površine. Ob tem pa velja, da bo to mogoče pod strogim nadzorstvom, kar pomeni, da bodo kupci morali biti opremljeni z maskami (se razume s pravimi, ne kot pri nas, kjer jih je neomejeno različnih).

Od 1. maja dalje naj bi odprli tudi vse trgovine in nakupovalna središča ter frizerske salone, seveda tudi tu bodo veljali strogi varnostni kontrolni ukrepi.

Tudi javni promet bo stekel, a bodo morali potniki biti opremljeni z maskami.

Hoteli, restavracije ostanejo zaprti, praviloma do sredine maja. Avstrijci pa se ne bodo mogli udeleževati javnih prireditev, saj bodo te prepovedane do konca junija. In še to! Kot je na današnji novinarski konferenci sporočil avstrijski kancler Sebastian Kurz s svojo ekipo, bodo konec aprila sporočili, kako bo Avstrija urejala stanje, povezano s koronavirusom v prihodnje.

Dodajmo, da je bilo do današnjega dne, 6. aprila, v Avstriji testiranih 111.296, 12.109 oseb je okuženih, na zdravljenju je 1.074 ljudi, v intenzivni negi pa je 250 bolnikov./AV/JT

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s