V Sloveniji potrdili 5 novih okužb, dve osebi umrli, skupaj doslej 93

Ljubljana, 1. maj 2020 – Po podatkih vlade je bilo v četrtek, 30. aprila ob 1352 opravljenih testiranjih bilo potrjenih 5 novih okužb z koronavirusom. Umrla sta dva bolnika, skupaj doslej že 93.

V bolnišnicah je bilo hospitaliziranih 58 bolnikov s covidom-19, 21 pa se jih nahaja v intenzivni negi. Pet (5) bolnikov, obolelih s covidom-19, so odpustili iz bolnišnic.

Doslej so opravili 54.300 testiranj, pozitivnih oseb pa je skupno 1434. Med njimi je 636 moških in 798 žensk.

Dodajmo še podatek nacionalne raziskave o razširjenosti covida-19.  Odvzetih je bilo 1348 vzorcev, na povabilo pa se je od 3000 ljudi doslej odzvalo 1375.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s