Vlado Kreslin 30 let v Cankarjevem domu

Ljubljana, 14. november 2021 –  Vlado Kreslin, slovenski kantavtor in folk rock glasbenikbo tridesetletnico koncertiranja v Cankarjevem domu 15., 16. in 17. decembra, ob 19. 30. uri proslavil s ponovno izdajo svojega prvega solističnega albuma Namesto koga roža cveti, ki je konec junija leta 1991 izšel kot prvi CD v samostojni Sloveniji. Album bo izdala Založba kaset in plošč na dvojni vinilni plošči.

Koncerti Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Beltinško bando bodo zveneli v duhu tega že kultnega albuma, saj bodo glasbeniki odigrali prav vse skladbe z njega, seveda pa bodo sporedu dodali tudi novejše stvaritve.


Decembrski koncerti Vlada Kreslina in njegovih glasbenikov v Cankarjevem domu so nekaj posebnega. Po eni strani so zagledani v glasbeno zgodovino, koketirajo celo z napol pozabljeno ljudsko glasbo, po drugi strani pa venomer, z vsakim letom, ponujajo nekaj novega.

Vlado je pač vizionar, ki zna staremu vdihniti svežino in pomen za nove čase, z novimi avtorskimi skladbami pa na svojo stran pridobiva mladež. Zagotovo bo tako tudi letos. Program Cankarjevega doma sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Koncerti se bodo odvijali v Gallusovi dvorani. In še cene vstopnic – 21, 25, 29, 34, 17* EUR* za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence./LN/Foto: arhiv LN/Video: press CD/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s