»Če je več mlinarjev, je manj moke«

Ljubljana, 6. december 2021 – Za nasprotnike, ki želijo zrušiti sedanjo vlado, bi najbolj veljalo upoštevati rek, ki pravi: “Ne beli si las, kje boš dobil uzdo, ko še nimaš konja”. No, kot vse kaže, pa so se pri LMŠ, SD, Levici in SAB odločili, da bodo poskušali, čeprav še nimajo konja, uzde pa že, najti “konja”, ki mu bodo uzde lahko nataknili.

A ve se še za en rek, tudi če LMŠ, SD, Levici in SAB uspe najti “konja”, ki mu bodo nataknili uzde, ki pravi: »Kjer sta dva petelina na enem dvorišču, je vrišč«. In prepričani smo, da se bo to zgodilo, ko bo njihov “konj” potegnil voz v svoji smeri. Takrat bo nastal na “dvorišču” nered, da ne govorimo o tem, kak spopad bo med petelinoma in o kurah, ki petelinov sploh ne bosta upoštevali.

Na koncu dodajmo še zadnji rek, ta pa pravi: »Č hočeš spoznati človeka, daj mu oblast«. In to velja za tiste, ki nam vladajo zdaj, a velja tudi za tiste, ki nam na vso silo, še brez volitev, želijo vladati v prihodnje.

Ljudstvo pa mora vedeti! »Če je več mlinarjev, je manj moke« Seveda se po rekih ne bodo ravnili tisti, ki verjamejo, da ankete odražajo realno stanje. /Pripravil: Janez Temlin/Foto arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s