58. Zlata lisica bo nared

Kranjska Gora/Maribor, 5. januarja – Karavana svetovnega pokala alpskih smučark se je po Zagrebu preselila v Slovenijo na 58. Zlato lisico, ki bo tako kot lani in predlani v Kranjski Gori.

Na sporedu 58. Zlate lisice bosta ta konec tedna veleslalom in slalom. Na poligonu Podkoren se obetajo nastopi vrhunskih tekmovalk, vključno z Mikaelo Shiffrin in Petro Vlhovo.

Seveda pa bodo na strmini Podkoren tudi naše štiri smučarske procese, in sicer Ana Buck (včeraj v Zagrebu osma), Neja Dvornik (včeraj v Zagrebu 18.), Andreja Slokar (včeraj je v Zagrebu odstopila), ter Meta Hrovat (v Zagrebu izpadla že po prvem teku, bila je 35.).

V Podkorenu so že začeli postavljati ciljno areno. V njej bo tudi tribuna, vendar le za vabljene goste, ki bodo vsi akreditirani. Sicer na 58. Zlati lisici ne bo gledalcev. V cilju tako tudi ne bo tradicionalnega šotora VIP, pač pa le šotora za tekmovalke in novinarsko središče. Srečko Vilar: ”Bomo pa v petek in soboto popoldan v Mariboru pripravili kulturno prireditev, saj želimo vsaj tako poudariti, da je Zlata lisica mariborska prireditev

In še program 58. Zlate lisice – Kranjska Gora – Podkoren:

  • Sobota, 8. 1. 2022 – veleslalom: ob 9.30 pričetek 1. teka in ob 12.30 pričetek 2. teka
  • Nedelja, 9. 1. 2022 – slalom; ob 9.30 pričetek 1. teka in ob 12.30 pričetek 2. teka

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s