To soboto na Kaninu Red Bull Samo Gas s Filipom Flisarjem

Bovec, 31. marec 2022 – To soboto, 2. aprila, se bo na Kaninu odvila dirka Red Bull Samo Gas. Gre za smučarsko in deskarsko tekmovanje s skupinskim štartom, katere glavni motiv je na smučeh ali deski čim dlje bežati pred »kosmatim« možem Filipom Flisarjem. Kot sporočajo organizatorji, naj bi vreme to soboto, kot vse kaže »sodelovalo«.

Red Bull Samo Gas je tekmovanje s preprostim konceptom, ki pa poskrbi za divjo akcijo. Po ne pretežki kros progi z zavoji, grbinami, skoki, ki jo načrtuje Filip, se poženejo vsi tekmovalci hkrati. Pravzaprav najprej tečejo do svojih smuči ali desk, nato pa se na njih poženejo po hribu navzdol. Filip štarta malo kasneje in jih lovi, vsak, ki ga ujame pa izpade. No, nekateri se ne dajo tako zlahka in kosmatega moža konkretneje namučijo, gledalcem pa priskrbijo veliko zabave. Zmagovalec dirke je na koncu tisti ali tista, ki pred hitrimi smučmi drznega Flisarja dodaja gas najdlje, torej ga Filip prehiti zadnjega… ali pa do clija sploh ne. Leta 2018 je bil to Matej Bradaškja, 2019 pa Primož Zorč, oba doma pod kaninskim pogorjem.

Da se vem »kosmati« mož je nekdanji vrhunski slovenski reprezentant v smučarskem krosu, skupni zmagovalec svetovnega pokala leta 2012 in svetovni prvak leta 2015 Filip Flisar, ki se je športno upokojil leta 2020, a hitrih smuči ni postavil v kot. Zagotavlja, da se bo na kaninski progi tudi letos potrudil, da mu kdo ne bi »ušel«.

Tekmovalna proga bo tudi letos sestavljena iz dvignjenih zavojev, valov, skokov, potekala pa bo po smučarski progi Skripi z višinsko razliko nekaj čez 300 metrov. Snega je na Kaninu še dovolj, danes pa ga bo nekaj še zapadlo. Vremenska napoved za soboto obeta nekaj sonca in zimske razmere, torej bodo tekmovalni pogoji odlični.

Prijave na tekmo so še odprte, vse informacije in prijavni obrazec pa čakajo na spletnem naslovu https://www.redbull.com/si-sl/events/samo-gas

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s