Danes zadnji dan za prijave za glasovanje zunaj svojega kraja ali na domu

Ljubljana, 20. april 2022 – Volivke in volivci, ki želijo oddati svoj glas pred nedeljo, 24. aprila, imajo le še danes, 20. aprila, do polnoči čas, da oddajo prijavo za glasovanje na domu v primeru nezmožnosti obiska volišča in za glasovanje zunaj kraja stalnega prebivališča na t. i. voliščih omnia. Poteka pa tudi drugi dan predčasnega glasovanja.

Za predčasno glasovanje se volivcem ni treba posebej prijaviti, je pa prijava potrebna za nekatere druge posebne oblike glasovanja. Če želite v nedeljo voliti zunaj kraja stalnega prebivališča, na t. i. voliščih omnia, morate oddati vlogo. Rok se bo iztekel danes.

Prav tako se bo danes iztekel tudi rok, do katerega lahko volivci, ki se zaradi bolezni ne bodo mogli zglasiti na volišču, zahtevajo glasovanje na domu. Tokrat bodo morali za tak način glasovanja priložiti potrdilo oz. obvestilo zdravnika. Volivci, ki bodo na dan volitev zaradi okužbe s koronavirusom v izolaciji, pa potrdila ne potrebujejo, ampak zgolj dokazilo o okužbi oz. odrejeni izolaciji (npr. SMS-sporočilo ali potrdilo zVem).

Za tiste, ki se bodo s koronavirusom okužili po današnjem dnevu, pa glasovanje na volitvah v državni zbor ne bo mogoče.

Poleg tega se bo danes, 20. aprila, iztekel rok, do katerega morajo volivci, ki nimajo stalnega prebivališča v Sloveniji, pa bodo na dan volitev v Sloveniji in bi želeli tu oddati svoj glas, to sporočiti Državni volilni komisiji.

In še podatki in navodila o volitvah ob različnih pogojih – AKTIVNA POVEZAVA

Leave a Reply