SD potrdila koalicijsko pogodbo in kandidate stranke za funkcije v vladi ter DZ

Ljubljana, 14. maj 2022 – Iz SD sporočajo, da so danes, 14. maja, potrdili koalicijsko pogodbo med stranko Gibanje Svoboda in Levico ter potrdili kandidate stranke za ministrske funkcije v vladi in Državno zbor (DZ).

Tanjo Fajon je potrjena za mesto ministrice za zunanje in evropske zadeve (vlada bo morala zato spremeniti naziv ministrstva), Matjaža Hana za mesto ministra za gospodarstvo, turizem in šport, Dominiko Švarc Pipan je dobila soglasje za ministrice za pravosodje. Murskosoboški župan Aleksander Jevšek pa je dobil soglasje za mesto ministra za kohezijo in regionalni razvoj.

Predsedstvo SD je podalo tudi soglasje za imenovanje poslanca Janija Prednika kot vodje poslanske skupine SD in Mira Pretnarja kot njenega sekretarja.

Predsedstvo SD se je seznanilo tudi s koalicijsko pogodbo in potrdilo njeno parafiranje (po slovensko podpis). Kot sporočajo javnosti, je koalicijska pogodba, tako usklajena med vsemi tremi partnericami prihodnje koalicije (Gibanje Svoboda, Levica in SD), kot je znano, pa uradno še ni podpisana.

Velja dodati, da morajo pred dokončnim podpisom koalicijske pogodbe potrditi še vsi ostali organi strank bodoče koalicije (predvsem bo treba počakati na Levico, ki naj bi imela nekakšno posebno proceduro verificiranja koalicijske pogodbe)./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s