Slavno zračno plovilo Goodyear Blimp letos že tretjič zapored leti nad evropskimi mesti in tudi Slovenijo

Slovenija, 6. julij 2022 – Slavno zračno plovilo Goodyear Blimp letos že tretjič zapored leti nad evropskimi mesti, pot pa ga bo vodila tudi čez Slovenijo, to se bo zgodili danes o.z. jutri.Zaradi trenutnih vremenskih razmer bo predvidena pot preleta nad Ljubljano ter Kranjem morda spremenjena. Pot lahko spremljate s pomočjoFlight radarja, in sicer s sledenjem oznake D-LZFN. Tako boste vedno imeli najnovejši podatek o trenutni lokaciji zračnega plovila.

Največje poltogo zračno plovilo na svetu Goodyear Blimp, ki je lani z dvakratnim preletom naše države in enodnevnim postankom na letališču v Lescah navdušilo Slovence, je zadnja dva meseca v polnem pogonu. V sklopu letošnje evropske turneje namreč spremlja in skrbi za spektakularne zračne posnetke najpomembnejših avtomobilističnih dirk. V preteklih dveh mesecih je tako že bdel nad dogajanjem na več prizoriščih, med drugim tudi nad prestižno francosko dirko 24 ur Le Mansa, kot zadnjo pa bo obiskal dirko svetovnega vzdržljivostnega prvenstva FIA v Monzi, severno od Milana.

Na pot proti prizorišču dirke 6 ur Monze se je Blimp podal že 4. julija iz Nemčije, po postanku v avstrijskem Welsu pa bo danes, 6. julija, letel nad Slovenijo. Okoli 12.50 boste Goodyear Blimpa lahko zagledali nad Mariborom oz. njegovo bližnjo okolico, okoli 13.30 bo letel nad Celjem, nakar se bo podal v smeri proti prestolnici in okoli 14.10 letel nad Ljubljano, nato pa bo nadaljeval svojo pot proti Kranju, nad katerim bo predvidoma letel okoli 14.40. Okoli 15.00 bo Goodyear Blimp pristal na letališču Lesce ter tam tudi prenočil.

V četrtek, 7. julija, bo Blimp predvidoma v dopoldanskih urah poletel naprej proti Italiji (pot letenja bo odvisna od takratnih vremenskih razmer).

Pri navedenih urah gre za predvidene ure preleta, ki pa se lahko zaradi vremenskih pogojev, predvsem vetra, še spremenijo. Veter namreč po eni strani Blimpu pomaga, da je hitrejši, po drugi strani pa ga lahko tudi upočasni. Zato, kot že zapisano v uvodu, priporočamo, da pot enega pomembnejših ambasadorjev blagovne znamke Goodyear spremljate s pomočjo Flight radarja, in sicer s sledenjem oznake D-LZFN. Tako boste vedno imeli najnovejši podatek o trenutni lokaciji zračnega plovila.

Letel bo 300 metrov nad tlemi   

Goodyear Blimp, ki ga boste lahko opazovali na našem nebu, je model Zeppelin NT. Ta v dolžino meri več kot 75 metrov, visok je skoraj 18 metrov, pri tem pa ga poganjajo trije motorji z 200 konjskimi močmi, ki omogočajo hitrosti do 125 kilometrov na uro. Njegova posebnost je še, da  lahko bdi nad določeno točko in se med lebdenjem lahko tudi obrne okoli lastne osi. Goodyear Blimp, ki sicer brez težav leti na višini 3.000 metrov, bo Slovenijo preletel približno 300 metrov nad tlemi, zato ga boste z lahkoto ujeli tudi v svoj objektiv.

Več informacij o ikoničnem plovilu in njegovi letošnji evropski turneji lahko preberete tudi na Goodyearovi spletni strani. /LN/Goodyear Slovenija, d. o. o./

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s