Odprte prijave za zbiranje kandidatur za nagrado WIPO za slovenska podjetja

Ljubljana, 11. avgust 2022 – Iz Instituta »Jožef Stefan«, Center za prenos tehnologij in inovacij, sporočajo zbiraajo kandidature slovenskih podjetij za prejem prestižne nagrade Svetovne organizacije za intelektualno lastnino ”WIPO IP Enterprise Trophy, ki bo podeljena 14. oktobra 2022 v okviru 15. Mednarodne konference o prenosu tehnologij (ITTC).

Katero podjetje se bo pridružilo prejemnikoma zadnjih dveh let – Razvojni center eNeM Novi Materiali d.o.o. in GEM Motors d.o.o. -, bomo izvedeli na osrednjem delu konference, ki bo potekalo že dva dni prej, torej 12. oktobra 2022.

Z nagrado se spodbuja podjetja vseh velikosti k domišljeni in metodični uporabi sistema zaščite intelektualne lastnine v poslovnih procesih preko aktivnega sodelovanja z javnimi raziskovalnimi organizacijami.

Oblike uporabe intelektualne lastnine se lahko kažejo na različne načine kot na primer inovativna uporaba intelektualne lastnine za podporo komercialnih in/ali trženjskih strategij, izvedbo promocijskih kampanj in podobno. Glavno obeležje tovrstnih aktivnosti je neposredno vključevanje intelektualne lastnine, s čimer se tako znotraj podjetja kot tudi širše uveljavlja njega vloga, ki spodbudno vpliva na dejavnost in cilje posameznega podjetja.

Dodatne informacije o pogojih, ocenjevalnih kriterijih in prijavnica so dostopni na spletni strani ITTC.

Podjetja lahko prijavo za kandidaturo oddajo do 5. septembra 2022, so še sporočil iz Instituta »Jožef Stefan«./LN/ Foto: Marjan Verč, Institut “Jožef Stefan”, 2021 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s