Kako so pri CNN uvrstili Piran med »te male Benetke” in kako to nato objavijo naši mediji

Piran, 12. avgusta – Ko je v torek, 9. avgusta, poročala Slovenska tiskovna agencija (STA) naj bi ameriška televizijska mreža CNN med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Ta naj bi svoji spletni strani CNN Travel, namenjeni potovanjem, izpostavil, da so te “male Benetke” (se razume, mišljen je Piran) eno od čudovitih mest na sicer majhni slovenski obali.

No, če si boste podrobno ogledali uradno objavo CNN – AKTIVNA POVEZAVA, tam ni čisto tako zapisano. Ampak je primerjava postavljena v kontekst z Benetkami različnimi mesti, ki se lahko povezujejo z znamenitimi Benetkami.

Seveda pa, mi ne bi bili mi, če tujo objavo, v tem primeru objavo v CNN Travel, ne bi prilagodili za lokalne potrebe in na ta način slovenski javnosti, ki tuje objave ni prebrala, po svoje sporočamo, kako nas v tuji – tokrat v ZDA – postavljajo v ospredje. 

Da ne bo pomete! Piranu, kot izjemnemu mestecu na naši obali ni, kaj očitati (no, razen kar nekaj »malenkosti«), a to še ne pomeni, da je treba tujo objavo »prilagati« za domačo javnost.

Saj res! V objavi CNN v povezavi z Benetkami omenjajo tudi Koper, in sicer mestno fontano, Da Ponte (Da Pontejev vodnjak) reprodukcijo najslavnejšega mostu v Benetkah./LN/Foto: Janez Temlin/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s