Tudi Ivo Vajgl ni za zbiranje podpisov po “pravni” poti Nataše Pirc Musar

Izola, 3. september 2022 – Včeraj, 2. septembra, smo v Izoli, kjer tudi živi kandidat za predsednika države Ivo Vajgl, ta je uradno kandidaturo napovedal konec avgusta, obiskali na izolski Lonki, kjer je skupaj s svojima podpornikoma delil letak z navodilom za oddajo overjenega podpisa podpore za njegovo kandidaturo.

No, prav je, da zapišemo, da posebne gneče okoli njegovega t. i. kontaktnega mesta s potencialnimi podporniki ni bilo. Je pa tudi res, da njegova podpornika nista bila vsiljiva do mimoidočih, sam kandidat pa jih je vljudno nagovoril ali pozdravil.

Kot nam je v uvodu povedal, da zbira 3000 podpisov, saj mu to omogoča uradno izrečena podpora stranke Naša prihodnost Ivana Galeta, ki je za položaj predsednika države podprla njega. Tako, da mu bo za potrditev verodostojnosti kandidature, namesto 5000 overovljenih podpisov, potrebno zbrati le že omenjenih 3000.

Brez še zastavljenega vprašanja, kdo mu financira volilno kapanijo, vsaj ta prvi del – zbiranje podpisov – nam je sam postregel s podatkom, da to financira sam, zato pa ima na voljo le 20 tisočakov.

No, ker smo na njegovem letaku za nagovarjanje potencilanih podpisnikov opazili, ob podatlkih: kje je moč dobiti obrazev podpore, kjer se lahko overi podpis, kdaj ga je mogoče overiti, kako mora biti ta izpolnje da je vreodostjen (po overovitvi), kam se obrazec odda tudi podatek IZJEME, in ta piše:

  • da osebe v bolnišnicah, domovih za ostarele, zavodi za invalidne osebe in podobnih zavodih ter osebe na prestajanju zapornih kazni, lahko svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu posebej za to pooblaščena osebe (ne piše, kdo je to)
  • osebe, ki stalno ali začasno prebivajo v tujini – njihov podpis na obrazcu overi uradna oseba diplomatskega predstavništva RS v tujini, ali oseba, ki jo za potrjevanje indentitetevolivcen določi Ministerstvo za zunanje zadeve
  • osebe, ki zaradi bolezni ali invalidnosti ne morajo pred pristojni organ osebno in se ne nahajajo v zgoraj  navredenih istitucija, obišče uradna oseba pristojnega organa na domu, in sicer najpozneje šest dni pred iztekom roka za vložitev kadidature (p.p. – Podporo posamezni kandidaturi je mogoče oddati  – od 22. avgusta do vključno 28. septembra 2022. Dokončni seznam kandidatur bo znan najpozneje 7. oktobra 2022.)

Torej je tudi Ivo Vajgl ravna tako, kot Nataša Pirc Musar, ki je, zadnje dni, deležne napadov iz vse strani, da naj bi ji z objavami na mestih, ki so navedena zgoraj tam delujoče službe (navaja se tudi ministrstva) pomagala do zbiranja potrebnih podpisov, ki jih, kot vse kaže, Pirčeve mesti, ki niso omenjena zgoraj, še ni uspela zbrati.

A nam je Ivo Vajgl ob tem povedal, da ima res na svojem letaku zapisane IZJEME, a se nikoli ne bo prizadeval za glasove, ki bi jih prejel od ljudi, ki bi morda oddali svoj podpis po “nasvetu”. Zame bi ti glasovi bili milo rečeno pridobljeni na neetičen oz. nemoralen način. Ob tem pa je še dodal, da je imel nekoč tudi sam v domu za ostarele mamo in že misel na to, da bi od nje, ki ni bila prav v dobrem “stanju” bi njen podpis smatral za spornega.

Sam, kot je poudaril, da takšnih glasov noče. In dodal, in upa, da si takšnih glasov podpore ne želi tudi Nataša Pirc Musar. Upamo, da je res tako kot pravi Vajgl?/J.T./Foto:LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s