Pomembno je vedeti! Štipenditorji morajo o podeljenih štipendijah za šolsko leto 2022/2023 poročati do 31. 12. 2022

Ljubljana, 3. september 2022 – Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije obvešča, da morajo vsi štipenditorji v Sloveniji, ki podeljujejo štipendije po drugih predpisih in ne po Zakonu o štipendiranju, skladu vsako leto redno poročati o vseh štipendijah, ki jih izplačujejo. Zakonski rok za poročanje za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023 je najkasneje do 31. decembra 2022.

Na podlagi Zakona o štipendiranju (ZŠtip-1) morajo vsi štipenditorji prek posebne aplikacije za poročanje z vsakim novim šolskim oziroma študijskim letom skladu redno poročati o vseh štipendijah, ki jih izplačujejo v tekočem šolskem oziroma študijskem letu, ne glede na to, kdaj so prvič podelili posamezno štipendijo.

Poročati morajo podjetja, podjetniki, občine, izobraževalne ustanove, fundacije, društva in vse druge pravne osebe, ki imajo v šolskem oziroma študijskem letu 2021/2022 vsaj enega štipendista.

Poročanje se izvaja preko te  spletne aplikacije. Za dostop je potreben certifikat, vezan na pravno osebo.

Kot so še dodali v sporočilu za javnost je rok za poročanje za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023 31. december 2022. Ob tem naprošajo štipenditorje, ki imajo štipendiste znane že pred decembrom, da poročilo oddajo že prej.Več informacij je na voljo na spletni strani sklada.Štipenditorji se za dodatne informacije lahko obrnejo na nas po telefonu 01 43 45 882 ali po e-pošti porocanje@sklad-kadri.si.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s