Migrantov vse več, a to v Sloveniji še nikogar ne moti; Moti Avstrijo!

Ljubljana, 4. september 2022 – Po podatkih Policije je bilo v zadnjih 24 urah obravnavanih 220 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 109 na območju PU Koper, 71 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Celje, 18 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (52), Afganistana (45), Indije (33).

V obdobju od 1. januarja do 31. julija 2022 je bilo obravnavanih 8.212 ilegalnih prehodov državne meje.

V lanskem enakem obdobju je Policija obravnavala 4.552 ilegalnih prehodov. Število ilegalnih prehodov se je povečalo za 80,4 odstotkov od predhodnega leta. Največ je bilo državljanov Afganistana, ki predstavljajo le še petino vseh, njihov delež se zmanjšuje.

Zanimivo je, da se naša vlada posebej ne trudi zaustaviti vse večjega prihoda migrantov, rekoč, da ti tako in tako ne bodo ostali pri nas, ampak se bodo odpravili naprej. No, ob tem pa se ve, da v sosednji Italiji, predvsem pa v Avstriji. Namreč Avstrijci vse bolj zapirajo svojo mejo in zaostrujejo prehode v svojo državo. Kako se bo odzvala slovenska vlada, ko bo Avstrija zajete migrante začela Sloveniji vračati, bo morda prepozno razmišljati kam s temi migranti, ki ji zdaj tako mirno spuščamo preko ne posebej varovane zelene meje./Vir: Policaja/LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s