Od danes država reklamira izbrane trgovce na portalu »Naša super hrana”«

Ljubljana, 19. september 2022 – Danes, 19. septembra, je aktivirana spletna stran »Naša super hrana”«, ki bo, kot pravijo naročniki (vlada) potrošnikom (mi menimo, da ne) ponujala primerjavo cen za 15 skupin osnovnih živil, kar naj bi, tako vlada, potrošnikom zagotovilo, da bi se ti na tej osnovi lažje odločili med ponujenimi izdelki, in pred nakupom opravili zase primerjavo, kje bodo, oz. pri katerem od pobudnikov, bodo opravili nakup (se razume za 15 skupin osnovnih živil).

S tem, po naše, nesmiselnim reklamnim projektom, je vlada z naročilom izvedbe takšne primerjave cen, 15 artiklov, pri izbranih trgovcih, naredila istim, na eni strani nepotrebno reklamo, na drugi pa jih izpostavlja, kot morebitne neustrezne ponudnike.

Še več! Z naročilom izvedbe takšnega projekta primerjav vlada nesmotrno zapravlja davkoplačevalski denar. Dejstvo je namreč, da gre, milo rečeno za votloglavo razlago vlade, ki trdi, da želi na ta način trgovce odvrniti od podražitev, ker nima nikakršne logične podlage.

Pri tem vladnem projektu gre tudi za metanje peska v oči potrošnikom. Namreč, trgovci že zdaj ponujajo potrošnikom izbiro, da se ti lahko odločijo, oz. se odpovejo nakupom pri njih, če ti pretiravajo s cenami svojih izdelkov.

No, in tako deluje ta genialnost spletnega primerjalnika, ki je dostopen na t. i. portalu, ki nosi ime – Naša super hrana. Na njem pa, kot že zapisano, bodo izvajalci tega vladnega projekta vsakih 14 dni objavljali aktualne cene izbranih živil pri največjih trgovcih in jih tako za državni denar reklamirali.

Je pa res tudi to, da se bo morda, kateri od trgovcev le ojunačil in tožil vlado, ker mu z izpostavljanjem teh neprimerljivih primerjav dela škodo./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s