Vse nared za VW 26. Ljubljanski maraton

Ljubljana, 17. oktober 2022 – Minuli četrtek, 13. oktobra, so organizatorji zaprli prijave za sodelovanje na VW 26. Ljubljanskem maratonu. Ta se bo odvijal to nedeljo, 23. oktobra, ko bo na daljših razdaljah teklo 10.084 tekačev, na tekaške preizkušnje, ki bodo na sporedu v soboto, 22. oktobra, pa se je prijavilo 7264 otrok in mladostnikov.

VW 26. Ljubljanski maraton bo dveh letih spet potekal na ustaljen način – s popolnim otroškim programom v soboto, 22. oktobra z začetkom ob 11. uri, in daljšimi teki v nedeljo, 23. oktobra. Maratonci in polmaratonci bodo startali ob 9. uri, ob 9.45 pa se bodo na progo podali še tekači na 10 km. Maratonska proga bo spet potekala v enem krogu, vsi starti bodo na Slovenski cesti, cilj pa na Kongresnem trgu.

Tekači bodo lahko startne številke od tega četrtka, 20. oktobra, dalje prevzemali na sejmu Tečem v Stekleni dvorani na Gospodarskem razstavišču. Sejem je namenjen vsem tekačem in radovednim mimoidočim, vstop za obiskovalce je prost. Sprehodili se boste lahko med ponudniki različnih športnih blagovnih znamk, ponudniki prehranskih dopolnil ter ostalimi razstavljavci, ki nagovarjajo najaktivnejšo skupino udeležencev.

Natančen urnik dogodkov na VW 26. Ljubljanskem maratonu in natančne napotke za udeležence si lahko ogledate na tej aktivni povezavi.

VRHUNSKI TEKAČI

Na ljubljanske ulice pa se vračajo tudi vrhunski tekači. V moški konkurenci z rezultatom 2h05’56” izstopa Kelkile Gezahegn Woldaregay, pri ženskah pa Sentayehu Lewetegn Hailemichael z osebnim rekordom 2h22’45’. Več o tem, kdo so vrhunski atleti in atletinje, ki bodo na hitri ljubljanski trasi lovili rekorde, si lahko preberete tukaj.

23. OKTOBER, DAN ZA MARATON IN VOLITVE PREDSEDNIKA RS

Ker maraton poteka sočasno z volitvami za predsednika Republike Slovenije, so organizatorji na enem mestu zbrali tudi informacije o zaporah in urnikih zapor. Na volilno nedeljo, 23. oktobra, pa bodo avtobusi LPP brezplačni, na nekaterih voliščih pa bo za dostop na voljo tudi kavalir, več pa tukaj.

ROŽNATI MARATON

Od začetka oktobra po trasi 10, 21 in 42 teka tečejo tisti, ki podpirajo Združenje Europa Donna Slovenija. Vsak tekač, ki ob prijavi donira 10 ali več evrov, v TIC na Adamič Lundrovem nabrežju, prejme tudi spominsko majico. Prijavnico na Rožnati maraton najdete na tem naslovu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s