Slovenske odvetnice in odvetniki že 12. leto po vrsti organizirajo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono

Ljubljana, 12. december 2022 – Prihodnji ponedeljek,19. decembra 2022, bodo slovenske odvetnice in odvetniki nudili brezplačno pravno svetovanje v odvetniških pisarnah, preko telekomunikacijskih in videokonferenčnih povezav, v Ljubljani, Kopru in Novi Gorici pa tudi v prostorih mestne hiše.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je ta iz deželne postala nacionalna zbornica. Ta dan, že 12. leto po vrsti, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev. 

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v mestni hiši v Kopru, Novi Gorici in Ljubljani. Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe je objavljenih na spletni strani zbornice www.odv-zb.si.

Slovenske odvetnice in odvetniki, ki že 12. leto po vrsti organizirajo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono si za svoj pozitivno dejanje zaslužijo vse pohvale./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s