Prenovljena vstopna točka SURS za dajalce podatkov

Ljubljana, 24. januar 2023 – Na spletni strani Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je na voljo prenovljena vstopna točka (Soustvarjajte statistiko/Oddajanje podatkov). Namenjena je vsem, ki nam posredujete podatke. Upamo, da bodo informacije, ki so tam na voljo, koristne za vse dajalce podatkov.

Kot je znano je SURS glavni izvajalec in usklajevalec dejavnosti slovenske državne statistike.

Kaj to pomeni? To pomeni, da na SURS-u letno objavi približno 800 novic, odgovori 4.000 uporabnikom, v podatkovni bazi SiStat pa imamo že več kot milijardo podatkov.

Od kod dobi SURS vse te podatke? Podatke dobi z več različnih virov. Kot sporočajo se SURS trudi, da čim več podatkov pridobi iz administrativnih virov; kadar to ni možno, za podatke prosijo posameznike in podjetja. Od posameznikov letno prejmemo okrog 90.000 odgovorov, od podjetij pa skoraj 185.000.

Z željo, da bi vsem, ki jim posredujejo podatke, čim bolj olajšali delo, so prenovili vstopno točko – aktivna povezava (Soustvarjajte statistiko/Oddajanje podatkov), kjer je mogoče na enem mestu najti vse informacije glede zbiranja in oddaje podatkov./Vir: SURS

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s