Saj ni res pa je! Država na pomoč medijem tajkunov

Ljubljana, 24. januar 2023 – Objava, ki se pojavlja v STA sodi med tiste, za katere bi veljalo zapisati – saj ni res pa je. Da se ve, ne gre za zanimivost, ampak zelo resno novico, s katero STA obvešča, da naj bi država – beri, vlada – priskočila na pomoč tiskanim medijem, ki naj bi se soočali s t. i. »velikimi izzivi«. Šlo naj bi za t.i. težave tiskanih medijev iz “preteklosti”, ki naj bi te medije »načele« oz. prizadele zaradi višjih stroškov distribucij ter višjih cen papirja.   

Kot še sporoča STA, naj bi se zdaj težav tiskanih medijev lotili ministrstvi za kulturo ter gospodarstvo, ki naj bi že sporočila, da zagotavljata, da se zavedata težav tiskanih medijev. Še več! Skupaj z ministrstvom za finance zdaj že iščejo načine, kako pomagati tiskanim medijem.

Čudno, bolje rečeno neverjetno je, da doslej (seveda če odmislimo socializem v nekdanji državi Jugoslaviji – Republiki Sloveniji) nobena vlada ni pomagala zasebnim lastnikom tiskanih (no, če odmislimo vlaganje vanje velike količine denarja za nepotrebne reklame iz proračunskih sredstev ali tako imenovanih sredstev za pluralizaciji) medijem.

Aktiviranje t.i. »pristojnih« ministrstev, ki naj bi želeli pomagati lastnikom tiskanih medijev, čeprav se ve, da lastniki teh praviloma sodijo med t. i. tajkune, torej lastnike, ki so do teh medijev prišli na svojstven način »lastninjenja«, je milo rečeno skrb vzbujajoča. Namreč, kako je mogoče, da zdaj, ko lastnikom tiskanih medijev voda teče v grlo, in to predvsem zaradi nizkih naklad ter zaradi ne prav sprejemljive vsebine, vlada želi iste reševati z davkoplačevalskim denarjem, kar dobesedno meji na norost. Upati je, da te nebuloze v Sloveniji vidijo tudi oni ta “slepi” Bruslju./J.Temlin./

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s