Osnovna šola Kungota zmagovalka največjega spletnega kviza na svetu

Slovenija, 22. februar 2023 – Med 194 slovenski šolami, ki so se prejšnji teden udeležile največjega spletnega kviza na svetu, se je najbolje odrezala Osnovna šola Kungota, sporočajo iz A1 Slovenija, d. d., ki je bil nosilni organizator kviza. Drugo mesto je zasedla Osnovna šola Hajdina, tretje pa Osnovna šola Kidričevo. Množična udeležba v kvizu je zadostovala tudi za nov Guinnessov svetovni rekord, ki zdaj šteje 15225 hkratnih udeležencev kviza.

Izjemen odziv na vabilo k sodelovanju v vseslovenskem spletnem kvizu za osnovne šole je napovedal težko borbo za najboljše poznavalce spletne varnosti.

Po pregledu rezultatov posameznih šol, ki sta jih organizatorja A1 Slovenija in zavod Varni internet izračunala na podlagi ne le doseženih pravilnih odgovorov in hitrosti odgovarjanja, temveč tudi relativne udeležbe na posameznih šolah, je zmagovalka kviza postala Osnovna šola Kungota. Učenci, ki so zbrali drugo najvišje število točk, prihajajo iz Osnovna šola Hajdina, na tretje mesto pa so se zavihteli učenci Osnovna šola Kidričevo.

Ob tem velja dodati, da je A1 Slovenija za tri osnovne šole, ki so se odrezale najbolje, pripravil nagradni sklad v skupni vrednosti 10.000 evrov za nakup računalniške opreme, ki ga bo podelil v naslednjih dneh.

Šola z največjo, kar 72-odstotno udeležbo, je bila Osnovna šola Markovci, največ sodelujočih učencev v absolutnem številu pa je prišlo iz Osnovna šola Domžale. Tam je na vprašanja odgovarjalo kar 427 učencev. Učenec oz. učenka, ki je posamično zbrala največ točk, prihaja iz Osnovna šola Mala Nedelja, sicer pa je na vsa vprašanja pravilno odgovorilo 194 udeležencev.

No, k temu sporočilu velja dodati še naši ugotovitev, da so med najuspešnejšimi šolami tiste iz manjših krajev. Zanimivo?!/LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s