Proga za 62. Pokal Vitranc nared za najboljše smučarje

Kranjska Gora, 3. marec 2023 – Kot sporočajo organizatorji 62. Pokala Vitranc 2023 je po izvedeni snežni kontroli, danes, 3. marca, Mednarodna smučarska zveza FIS potrdila zadostno količino snega na tekmovalni progi v Podkorenu za izvedbo tekem svetovnega pokala v veleslalomu za Pokal Vitranc prihodnji konec tedna, od 11. do 12. marca.

V Kranjski Gori se je mudil direktor tekmovanj za moške tehnične discipline pri mednarodni smučarski zvezi FIS, naš rojak in nekdanji smučarski trener, Jani Hladnik. Skupaj z vodjo priprave proge, Janezom Šmitkom sta si ogledala snežne razmere na tekmovalni progi ter strukturo in težo snega.

Jani Hladnik je ob tem dejal: »Na progi je trenutno dovolj snega, izkušnje s kranjskogorsko ekipo kažejo, da bo proga naslednji vikend pripravljena najmanj tako dobro, kot pretekla leta.«Janez Šmitek pa je dodal: »Čaka nas še dober teden dela, da novozapadli sneg utrdimo z bazo, ki smo jo pripravili v januarju in februarju. S hladnimi nočmi, ki so napovedane, upam, da nam bo uspelo pripraviti dobro progo«.

Razlog, zakaj je vredno 11. in 12. marca obiskati 62. Pokal Vitranc, so tudi naši smučarji, ki jim bo “poveljeval” naš najboljši smučar Žan Kranjec, trenutno tretji najboljši veleslalomist sezone v posebnem seštevku discipline.

In še to! Pokal Vitranc bo tako po treh letih ponovno zaživel v taki luči, kot ga poznamo: s srčnimi navijači, ki spodbujajo vsakega tekmovalca. Prodaja vstopnic za 62. Pokal Vitranc že poteka preko spleta in na vseh prodajnih mestih Eventim-a./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s