DeSUS ima odslej sedež v Celju; Kongres stranke predvidoma januarja 2024

Ljubljana/Celje. 30. marec 2023 – Iz stranke DeSUS sporočajo, da je stranka DeSUS v skladu s sklepi Sveta stranke v dneh od 26. do 29. 3. 2023 izvedla 14. Kongres stranke DeSUS. Izvedla so ga na daljavo, delegati pa so odločali o spremembah Statuta stranke DeSUS in o sprejemu Programskih ciljev stranke.

Organi Kongresa so se 29. 3. 2023 sestali na novem sedežu stranke DeSUS, ki bo odslej v Celju, na Kocenovi ulici 8.  Kot sporočajo je na kongresu (na daljavo) od 142 delegatov sodelovalo 110, kar predstavlja 77,46 % udeležbo.

Za spremembo Statuta stranke je glasovalo 106 delegatov, trije »proti«, ena glasovnica je bila neveljavna. Za Programske cilje stranke je glasovalo 110 delegatov »ZA«, ena glasovnica je bila neveljavna. Tako sta bila dva pomembna sklepa za stranko, sprejeta. V spremembah Statuta stranke je jasno opredeljena vloga stranke DeSUS (s svojim delovanjem in prizadevanji je sredinsko politično usmerjena stranka) , programski cilji pa so usmerjeni v zagotavljanje pravic, boljšega življenja za invalide, starejše, upokojence, mladino.

Kot so še sporočili bo v naslednjem tednu zasedal tudi Strateški svet stranke DeSUS, ki bo po seji sklical tudi tiskovno konferenco. 15. Kongres stranke DeSUS bo, kot že povedano, januarja 2024.

Ob tej objavi velja dodati, da se predstavniki stranke DeSUS sestajajo s predstavniki parlamentarnih strank, in sicer z namenom, da bi se pospešilo urejanje stanja upokojencev, katerih neurejeno stanje se zdaj poskuša selektivno reševati. Ve pa se, da tovrstni sestanki nimajo nič skupnega z morebitnim priključevanjem stranke katetri koli od parlamentarnih strank pravi začasni predsednik DeSUS-a Anton Rifelj./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s