Ljubljana dobila še en lokal s prestižno ponudbo

Ljubljana, 17. maj 2023 – V središču Ljubljane so danes, 17. maja, odprli novo sodobno restavracijo, ki nosi ime AFTR. Gre za restavracijo, ki bo nadomestila restavracijo Atelje, prvo ljubljansko restavracijo z Michelinovo zvezdico, ki pa je prenehala z delovanjem, nakar se je ista ekipa na isti lokaciji odločila za posodobitev in spremembo imena restavracije in prenovo le-te.

AFTR boste našli v Nazorjevi ulici 2, ki naj bi s svojo ponudbo zagotavljala prestižno ponudbo pod vodstvom znanega kuharskega mojstra Jorga Zupana in poslovnega nosilca Matjaža Ivanca. Ob otvoritvi sta oba poudarila, da Ljubljana v središču mesta potrebuje kakovostni gostinski lokal, ki bo odprt nekoliko dlje v noč, vendar ne bo nočni lokal.

»AFTR je namenjen druženju, deljenju, uživanju brez zadržkov, spoznavanju novih jedi in novih ljudi. Je tudi prva ‘late-night’ restavracija v prestolnici, saj so lačni v Ljubljani pozno zvečer doslej težko našli kaj drugega, kot fast food,« je ob otvoritvi poudaril Jorg.

Za začetek bo AFTR ob petkih in sobotah odprt od 12. do 01. ure, kuhinja bo v polni meri obratovala do 24. ure, izbrane jedi in prigrizke pa se bo dalo dobiti tudi kasneje. Med tednom od ponedeljka do četrtka bo restavracija obratovala od 12. do 23. ure, ob nedeljah pa bo AFTR zaprt.

Morda velja dodati še to, je ob današnji otvoritvi bilo večkrat poudarjeno, da bodo obiskovalci lokala AFTR deležnih kulinaričnih dosežkov, ki jih mora zagotavljati lokal katerega pročelje krasi  Michelinova zvezdica.

Nam ne preostane, po videnem, nič drugega kot le to, da vam sporočimo (tudi z nekaj posnetki iz otvoritve), kje se v Ljubljani dopolnjuje ponudba z višjo dodano vrednostjo in izbiro. Ali bo ta takšna, kot mora biti restavracija z Michelinovo zvezdico in kot predstavljeno pa bodo preverjali in potrjevali vsi tisti, ki se bodo napotili v Nazorjevo ulico 2 v gostinski lokal AFTR. /Pripravil: Jože Jerman-Jeri

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s